eur:
394.5
usd:
370.35
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Jan De Brandt, a magyar női röplabda-válogatott szövetségi kapitánya a női röplabda Európa-bajnokságon játszott Magyarország - Románia mérkőzésen a Papp László Budapest Sportarénában 2019. augusztus 24-én.
Nyitókép: MTI/Czagány Balázs

Távozik posztjáról a magyar női röplabda-válogatott szövetségi kapitánya

A Magyar Röplabda Szövetség a Facebook-oldalán jelentette be a hírt. Jan De Brandt más kihívások után szeretne nézni.

A 60 éves belga szakember tavaly márciusban vette át ismét a csapat irányítását azok után, hogy 2014 márciusa és 2016 decembere között már vezette egyszer a nemzeti csapatot, amellyel kétszer is kijutott az Európa-bajnokságra és 2015-ben megnyerte az Európa Ligát.

Vezetésével a magyar válogatott 2015-ben 28 év elteltével jutott ki az Eb-re. A magyar női válogatott idén társrendezőként vett részt a kontinensviadalon, de nem jutott tovább csoportjából.

Mint a szövetség közleményéből kiderül, a keddi elnökségi ülésen Jan De Brandt összegezte, ami a válogatottal a nyáron történt. A magyar válogatottnál - 2014 óta - betöltött szerepéről is beszélt, illetve a beszámoló végén nyilvánvalóvá tette, hogy más kihívások után szeretne nézni, ezért megköszönte az eddigi lehetőségeket, így mind a szövetségi kapitányi, mind az eltervezett szakmai igazgatói feladatoktól eltekint. A szövetség hamarosan felveszik a kapcsolatot a lehetséges jelöltekkel a kapitányi poszt betöltésére.

A szövetség közleményéből az is kiderül, egyelőre még kérdéses, hogy a román Bogdan Tanase kap-e újabb szövetségi kapitányi szerződést a férfiválogatottnál.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×