eur:
395.37
usd:
366.45
bux:
65564.22
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A gólszerző debreceni Zsóri Dániel a Magyar Kupa negyeddöntőjében játszott Debreceni VSC - Mezőkövesd Zsóry FC mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2019. március 12-én.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Világsiker kapujában a tizenéves magyar labdarúgó

A FIFA Puskás-díjra (legszebb gól) jelölt találat szerzője a hétfő esti gála előtt úgy vélekedik, az ő és Lionel Messi gólja között dől el a viaskodás.

Az indulás előtt tartott reggeli doorstep sajtótájékoztatón a labdarúgó a közmédiának úgy fogalmazott, már az is nagyszerű, hogy a legjobb magyar játékosról elnevezett díjért első magyarként ott tud lenni az ünnepi eseményen, ha pedig megnyerné, az lenne a hab a tortán.

Szöllősi György, a magyar futball nagykövete arról beszélt, hogy az elmúlt évek tapasztalata alapján talán már nem is remélt pillanat a mostani.

"Hiszen nemcsak arról van szó, hogy a legnagyobb magyar futballistáról, Puskás Ferencről elnevezett Puskás-díjat tizenegyedik alkalommal adják majd át a FIFA-gálán, tehát ez a díj így is, úgy is mindenféleképpen magyar vonatkozású (...), hanem az idén különösen az, hiszen magyar jelölt is volt a legjobb tízben, és aztán a magyar szurkolóknak hála a legjobb háromban is ott van Zsóri Dániel különleges és különleges körülmények között született gólja" - utalt arra, hogy a 18 éves futballista - aki időközben a Mol Fehérvár FC-hez igazolt - a Debrecen színeiben február 16-án, a Ferencváros elleni hazai bajnoki találkozón a 81. percben

csereként állt be élete első NB I-es mérkőzésére, majd a 93. percben, 15 méterről a kapu jobb alsó sarkába ollózott, megszerezve csapatának a győzelmet.

Mint utalt rá kellett hozzá, hogy edzője, Herczeg András bizalmat szavazzon neki, hogy az M4 Sport közvetítse a mérkőzést, mert most ezt a felvételt látják azok, akik a FIFA honlapján nézik a jelölteket világszerte. Megemlítette, hogy nagyváradi illetőségű fiatalemberről van szó, továbbá, hogy a hazai szövetség is benne van a jelölésben, mert a megfelelő időben jelezni kellett, hogy itt volt egy különleges találat.

A fiatal futballista maga is úgy vélekedett, hogy

bár mindhárom versenyben maradt gól nagyon szép, Messié és az övé közül kerülhet ki a győztes.

"Még most sem tudom felfogni, hogy azokkal a játékosokkal lehetek együtt, akikről kiskoromban néztem a videókat és akiktől eltanultam a cseleket vagy akár ezt a mozdulatot is" - folytatta. Zsóri gólján kívül a kolumbiai Juan Fernando Quintero (River Plate) és az ötszörös aranylabdás argentin Lionel Messi (FC Barcelona) találata került be a képzeletbeli dobogósok körébe. Zsóri az első magyar a díj történetében, aki szerepelt a 10-es jelöltlistán.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×