eur:
394.03
usd:
365.68
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Gera Zoltán 97-szeres válogatott labdarúgó, a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság budapesti nagykövete az 500 nappal a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság nyitómérkőzése előtt tartott sajtótájékoztatón az új Puskás Ferenc Stadion látogatóközpontjában 2019. január 29-én. A jövő évi kontinenstornának 12 város ad otthont. Budapesten három csoportmérkőzést és egy nyolcaddöntőt rendeznek.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Hosszú, göröngyös úton indul el Gera Zoltán

A hét elején Gera Zoltán szövetségi edző irányításával kétnapos edzőtáborban vettek részt a 2021-es magyar-szlovén közös rendezésű Eb-re készülő U21-es labdarúgó válogatott tagjai. Az utánpótlás-válogatott élére júliusban kinevezett szakember bízik benne, hogy a szeptemberi felkészülési mérkőzésekre jó csapat alakul ki.

Gera Zoltán első benyomásai nagyon pozitívak az U21-es labdarúgó-válogatott élén. A csapat egy hét eleji edzőtáborozással kezdte meg felkészülését a 2021-es magyar-szlovén rendezésű korosztályos Európa-bajnokságra.

"Jó volt a hozzáállás, nagyon hasznosnak ítéltük a közös munkát. Arról volt szó, hogy egy kicsit ismerjük meg egymást, lássuk a játékosokat testközelből edzéseken. Teljesen pozitív volt a stáb számára ez a két nap" - értékelt az InfoRádióban Gera Zoltán.

A szövetségi edző beszámolt róla, hogy szerette volna, ha a labdarúgók megtudják, mire számíthatnak az új szakvezetéstől, ennek tudatában szerinte ugyanis könnyebb a szeptemberi mérkőzésekre készülni - mások mellett Dánia és Norvégia ellen.

Most 27 játékossal találkoztak, de nem közülük kerül ki a szeptemberi meccskeret, ugyanis vannak légiósok, akiket nem engedtek el erre a kétnapos összetartásra, és bizony

olyan játékosok is vannak, akiket Gera Zoltán csak most tud majd megnézni élesben. Miattuk - mint a korábbi klasszis labdarúgó ígéri - biztosan lesz még változás.

Pályaedzőként Sándor György és Vanczák Vilmos - korábbi válogatottbeli csapattársai és társai az edzői iskolában - segítik Gera munkáját, a kapusedző pedig Végh Zoltán. Gera Zoltán azt mondta, velük szeretett volna dolgozni, ehhez minden támogatást megkapott az MLSZ-től.

A pályaedzőkről elmondta: "az edzői pálya felé vezető úton láttam, hogy ők hogyan állnak a futballhoz, milyen elképzelésük van, ez alapján könnyű volt kiválasztanom őket. Összeszedett, profi mentalitású emberek".

Az összetartáson egyébként 23 mezőnyjátékos és 4 kapus vett részt, hétfőn egy, kedden két edzés szerepelt a programban.

Az U21-es labdarúgó-válogatott szövetségi edzőjével, Gera Zoltánnal készült beszélgetést teljes egészében meghallgathatják szombat este 7-kor az InfoRádió Gólvonal című sportmagazinjában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×