eur:
388.48
usd:
360.91
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella
Miraitova (b), a 2020-as tokiói nyári olimpia és Szomeiti, a paralimpia kabalfigurái bemutatják a Miraitova nevű robotot (k) a tokiói stadionban 2019. július 22-én. A tokiói nyári olimpiai játékokat 2020. július 24. és augusztus 9. között rendezik. Az első versenynap egy év múlva, július 22-én lesz. A Toyota cég olyan intelligens robotokat fejlesztett ki a játékokra, amelyek a mozgássérült sportolókat, a szurkolókat és segítőik életét teszik majd könnyebbé, ételeket és italokat fognak felszolgálni a nézőknek, valamint az atlétikai versenyek idején dolgoznak majd a központi stadionban.
Nyitókép: MTI/EPA/Majama Kimimasza

Elindult a jegyértékesítés az olimpiára

Hétfőn megkezdődött a magyarországi jegyértékesítés a jövő évi, tokiói nyári olimpiára.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) honlapján olvasható tájékoztatás szerint a belépőket az olimpiajegy.hu weboldalon lehet megvásárolni, ez a játékok hivatalos magyar jegyértékesítő platformja.

Jelenleg 14 sportág több mint 100 eseményére érhetőek el a jegyek. Az olyan csapatsportágakban, amelyekben még nem tisztázódott az olimpián résztvevő nemzetek névsora, úgynevezett "kövesd a csapatod" ("follow your team") jegyet igényelve várólistára jelentkezhetnek az érdeklődők. Ezeket a belépőket a sikeres magyar kvalifikáció esetén osztják ki, és kijutás esetén az összes magyar érdekeltségű mérkőzésre érvényesek lesznek.

A XXXII. nyári olimpiát 2020. július 24-től augusztus 9-ig rendezik Tokióban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×