eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Párizs, 2018. május 28.Babos Tímea játszik a spanyol Lara Arruabarrena ellen a francia nemzetközi teniszbajnokság női egyesének első fordulójában a párizsi Roland Garros Stadionban 2018. május 28-án. (MTI/EPA/Christophe Petit Tesson)
Nyitókép: (MTI/EPA/Christophe Petit Tesson

Babos máris búcsúzott Wimbledonban

Babos Tímea a selejtező keddi első fordulójában búcsúzott a wimbledoni teniszbajnokságtól.

A kvalifikáció 27. kiemeltje, a világranglistán 124. Babos az első körben azzal a Sabine Lisickivel (283.) találkozott, aki 2013-ban döntős volt a füves pályás Grand Slam-tornán, azóta azonban formahanyatlással és sérülésekkel is küzdött.

Eddigi egyetlen összecsapásukat még 2016-ban, Stuttgartban, salakon két szettben Babos nyerte.

A 29 éves német játékos a keddi első játszmában remekül teniszezett, összesen kilenc ászt szervált - magyar riválisa egyet sem -, és Babos adogatását kétszer elvéve könnyedén került előnybe.

A második játékrész is egy gyors Lisicki-brékkel indult, Babos azonban 1-3 után magasabb sebességi fokozatba kapcsolt, remek adogatásainak, valamint a német ellenfél ki nem kényszerített hibáinak köszönhetően játékot sem veszítve, 41 perc alatt egyenlített.

A döntő szettben is Lisicki irányította a játékot: a viadal honlapja szerint a labdamenetek nagy része az ő nyerő ütéseivel vagy ki nem kényszerített hibáival értek véget. A német versenyző Babos első adogatójátékánál brékelt, és bár a magyar teniszezőnek ötször volt fogadóelőnye a folytatásban, ezek egyikét sem tudta kihasználni, így 1 óra 53 perc alatt búcsúzott az egyéni küzdelmektől.

Lisicki 59 nyerő ütés mellett 31 ki nem kényszerített hibát vétett a találkozón, Babosnál ugyanez a mutató 20-15 volt.

A nőknél még Bondár Anna és Stollár Fanny érdekelt, mindketten kedden lépnek pályára.

A férfiaknál hétfőn Balázs Attila a második körbe jutott, ahol az ukrán Ilija Marcsenkóval csap majd össze, várhatóan szerdán. A főtáblához - melyen Fucsovics Márton ott van - mindkét nem selejtezőjében három mérkőzést kell nyerni.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×