eur:
393.01
usd:
366.59
bux:
66791.92
2024. április 26. péntek Ervin

Ünnep és búcsú - megvan a Puskás Aréna nyitómérkőzése

A Puskás Aréna nyitómérkőzésén Uruguayt fogadja a magyar labdarúgó-válogatott november 15-én.

A magyar szövetség (MLSZ) a honlapján közzétett pénteki hírben közölte: ezen a találkozón vesz búcsút a szurkolóktól a 2018-ban visszavonult Gera Zoltán, aki júliustól átveszi az U21-es válogatott irányítását.

A találkozó helyszíne a Népstadion helyén, annak elemeit is felhasználva készülő új Puskás Aréna lesz. A 68 ezer néző befogadására alkalmas létesítményben - amely a 2020-as Európa-bajnokságon négy találkozónak ad majd otthont - vendégként először a kétszeres világbajnok (1930, 1950) és kétszeres olimpiai aranyérmes (1924, 1928) dél-amerikai válogatott léphet pályára.

A kétszeres vb-ezüstérmes, háromszoros olimpiai bajnok magyar válogatott számos emlékezetes összecsapást vívott dél-amerikai ellenfelekkel szemben, de hazai pályán mindössze egyetlen egyszer, 1962-ben játszott Uruguay ellen, és ez a találkozó volt a 101-szeres válogatott Bozsik József búcsúmérkőzése.

Egyben búcsúmérkőzés is lesz az összecsapás. Tavaly Gera Zoltán, az elmúlt évek kiemelkedő hazai labdarúgója (97 mérkőzésen 26 gól) egy sérülést követően egyik napról a másikra volt kénytelen abbahagyni sikeres pályafutását. Ennek része volt magyar bajnoki címek és Magyar Kupa-sikerek mellett a 2011-es Európa Liga-döntő a Fulhammel, vagy a 2016-os Eb, amelyen a torna legszebb gólját szerezte a későbbi győztes Portugália ellen.

Gera Zoltántól klubja, a Ferencváros és az MLSZ ezen a találkozón a szurkolókkal közösen búcsúzik el. A szakember július elsejétől átveszi a 2021-es, magyar-szlovén rendezésű Eb-re készülő U21-es válogatott vezetését. Ez a feladatkör nem ad lehetőséget arra, hogy folytassa munkáját a magyar bajnok együttesnél, így távozik a zöld-fehérek szakmai stábjából, és Marco Rossi mellett is kevesebb feladatnak tud eleget tenni.

„Nagy megtiszteltetés, hogy a jövő szempontjából talán legizgalmasabb korosztállyal foglalkozhatok vezetőedzőként, és külön motiváció mindannyiunknak, hogy 2021-ben a szlovénokkal közösen mi rendezzük az első 16 csapatos Eb-t. Büszke vagyok a Ferencvárosnál végzett munkámra, és nagyon fájó szívvel távozom. Mint elmondtam a klub vezetőinek is, nagyon hálás vagyok a lehetőségért, amit kaptam, és örülök neki, hogy együtt ünnepelhettük a klub 30. bajnoki címét.”

Gera Zoltán Marco Rossi munkáját a jövőben is segíti pályaedzőként, amíg a versenynaptár erre lehetőséget ad, de fő feladata az U21-es csapat felkészítése.

Címlapról ajánljuk
Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta. A cseh agrárminisztérium pénzügyi támogatást ígér a gyümölcstermesztőknek. Néhányan elvesztették a teljes termésüket. A gyümölcstermesztők szövetsége szerint a kár már meghaladja a 40 millió eurót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×