eur:
394.04
usd:
364.81
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Kiel, 2018. február 7.Mikler Roland, a Telekom Veszprém kapusa a férfi kézilabda Bajnokok Ligája B csoportjában játszott THW Kiel - Telekom Veszprém mérkőzésen a németországi Kielben 2018. február 7-én. A THW Kiel 22-20-ra győzött. (MTI/EPA/Focke Strangmann)
Nyitókép: MTI/EPA/Focke Strangmann

Mikler Roland: emberfelettit nyújtottunk

Magabiztos előnyre tett szert a Veszprém kézilabdacsapata, miután 28-22-re nyert a német Flensburg otthonában a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén. Mikler Roland, a veszprémiek második félidőben remeklő kapusa szenzációs csapatmunkáról beszélt.

"Nem számítottunk ekkora arányú győzelemre, hiszen a világ egyik legjobb csapatának otthonában játszottunk. A második félidőben emberfelettit nyújtottunk, és a hat gól olyan magabiztos előny, amire lehet alapozni" – mondta az InfoRádiónak Mikler Roland, a Veszprém kapusa a 28-22-es diadal után.

A szünetben még döntetlen volt az állás, de a második félidőben a magyar együttes elhúzott, köszönhetően a szünetben beálló és bravúrosan védő kapusnak is.

"A második félidő elején a Flensburg nem tudott betalálni, mi viszont rendre gólt szereztünk. Szerencsére ehhez én is hozzá tudtam járulni két hétméteres és ziccerek, átlövések kivédésével. A védekezés és a kapusteljesítmény stabil alapot adott, elöl magabiztosan tudtunk játszani, és folyamatosan el tudtunk lépni" - vélekedett a fordulópontról.

Szenzációs csapatmunkának nevezte a szerdai diadalt a válogatott kapus, aki szerint

a második félidős játék jegy a kölni négyes döntőbe.

Ezzel együtt kiemelte, nem bízhatják el magukat a hatgólos előny birtokában sem, a visszavágón, hazai pályán is győzelemre kell játszania a Veszprémnek.

A veszprémi kapuban Sterbik Árpád kezdett a meccsen, de Mikler elmondta, ilyenkor a kispadról is figyeli, hogy lőnek az ellenfél játékosai. Tudta, hogy a szünetben csere lesz, és neki kell segíteni védéseivel a csapatot a minél jobb eredmény eléréséhez.

Arra a kérdésre, hogyan éli meg, hogy nem ő kezd, azt mondta: mikor hogy. Elismerte, hogy vannak olyan meccsek, amikor szívesen kezdene, van, amikor megbeszélik egymás között Sterbikkel a feladatmegosztást, de az is előfordul, amikor az edző mondja meg, hogy ki védjen és mikor cseréljenek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×