eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Hatgólos veszprémi előny a negyeddöntőben

A Veszprém 28-22-re győzött a német Flensburg-Handewitt otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első, szerdai mérkőzésén.

A két együttes 11. alkalommal találkozott egymással tétmeccsen: két döntetlen mellett a Flensburg háromszor, a Veszprém pedig immár hatodszor nyert.

A visszavágót jövő szombaton rendezik. A négyes döntőre június 1-én és 2-án kerül sor Kölnben.

Férfi Bajnokok Ligája, negyeddöntő, első mérkőzés:

Flensburg-Handewitt (német) - Telekom Veszprém 22-28 (15-15)

a Veszprém gólszerzői: Nilsson 6, Mackovsek, Lékai 3-3, Mackovsek, Ilic, Tönnesen, Nagy L., Marguc, Strlek, Mahé 2-2, Gajic, Nenadic 1-1

A vendégek keretéből Jamali Iman és a dán René Toft Hansen hiányzott sérülés miatt.

A német bajnokságban címvédő és listavezető hazaiak remekül kezdtek, öt percig nem kaptak gólt, és 3-0-ra elhúztak. Újabb öt perc elteltével a Veszprém egyenlített, a meccs negyedénél pedig már két találattal vezetett, mert egyre kevesebbet hibázott, játéka pontosabbá vált (8-6). Ebben az időszakban a magyar csapat kiválóan hatástalanította a Flensburg gyors játékát, támadásban pedig 4-0-s sorozatot produkált.

A Veszprém legjobb védekező játékosai közül Mirsad Terzic és Blaz Blagotinsek is gyorsan begyűjtött két-két kiállítást, ezt kihasználva a német együttes fordított (13-12). A szünetben döntetlen volt az állás, annak ellenére, hogy a hazaiak bosnyák kapusa, Benjamin Buric sokkal jobban védett, mint a túloldalon Sterbik Árpád.

A második félidő elején Mikler Roland bravúros védésekkel mutatkozott be a vendégek kapujában, csapattársai kiválóan védekeztek, így 14 perc alatt csupán egy gólt kaptak, miközben Petar Nenadic irányításával hetet lőttek (16-22). David Davis vezetőedzőnek csakhamar időt kellett kérnie, mert a Buric helyére beállt Torbjörn Bergerud nagyszerűen védett, és egy újabb fordulatot követően a házigazdák elkezdték a felzárkózást. A Veszprém több mint hét percig nem talált be, de a hajrában ismét remekül teljesített, megint elbizonytalanította ellenfelét, így némi meglepetésre hat góllal nyert idegenben.

A Flensburg legeredményesebb játékosa Holger Glandorf és Magnus Jöndal volt egyaránt öt találattal.

csütörtökön játsszák:

Vardar Szkopje (macedón) - MOL-Pick Szeged 20.00

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×