eur:
395.66
usd:
371.98
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Rangadót veszített a Ferencváros

Több mint nyolc év, 2915 nap után után győzte le a Győrön kívül más csapat hazai pályán bajnokin a Ferencvárost a női kézilabda-bajnokságban. Tor Odvar Moen szerint a siófokiak fegyelmezetten játszottak és jól döntöttek a nehéz helyzetekben. Elek Gábor kiemelte: a sok hiba miatt van mit megbeszélni a zöld-fehéreknél.

A Siófok 30-29-re legyőzte a Ferencvárost a női kézilabda NB I rangadóján, ezzel gyakorlatilag megszerezte a Győr a bajnoki címet.

A Siófok végig fegyelmezetten játszott, és ez átsegítette a csapatot a fáradtságon és a hibákon. A Ferencváros nagyon sokat hibázott, és bár többször is vezetett, ezek miatt nem tudott elhúzni.

A zöld-fehérek úgy léptek pályára, hogy nem hibázhatnak, hiszen a bajnokság megnyerése volt a tét, ám a fiatal játékosok elfáradhattak. A Győr, ha szombaton nyer, bajnok lehet - a szuperrangadó 13 órakor kezdődik. Az éllovas ETO előnye 8 pont a Ferencváros előtt (igaz, két mérkőzésel többet játszott).

Fordulatos mérkőzés volt

Először a 29. percben alakult ki egygólosnál nagyobb különbség a csapatok között (14-16), majd a második félidő közepén az FTC, a hajrában viszont ismét az EHF Kupa-döntős Siófok vezetett két találattal. A szoros és izgalmas utolsó percekben a vendégek egy gólt megőriztek az előnyükből, pedig világbajnok irányítójuk, a francia Estelle Nze Minko kisebb sérülés miatt egyáltalán nem lépett pályára.

A találkozó legeredményesebb játékosa a siófokiak horvát átlövője, Andrea Kobetic volt 11 góllal. A fővárosiaknál a spanyol Nerea Pena - aki nyáron éppen Siófokra igazol - nyolc gólt dobott.

A Győri ETO elleni mérkőzéseket leszámítva a Ferencváros legutóbb majdnem nyolc éve, 2011. május 1-jén veszített bajnoki mérkőzést házigazdaként, akkor a Debrecen győzött a Népligetben.

Tor Odvar Moen: jó döntéseket hoztunk

A Siófok KC vezetőedzője a mérkőzés után azt monta: azért tudtak nyerni, mert nagyon ragaszkodtak a terveikhez, többnyire sikerült is ezeket végrehajtani. "A nagy pillanatokban okosak voltunk, jó döntéseket hoztunk. Büszke vagyok a lányokra" - mondta az M4 Sport csatornának nyilatkozva. Hozzátette: jól felkészült a csapat a védekezésben, ez is nagyban hozzájárult a győzelemhez.

Andrea Kobetic, aki 10 gólt lőtt az FTC-nek, kiemelte: a csapat nagyon jó teljesítményt nyújtott. "A csapatszellem számított, egymásért játszottunk. A Fradi nehéz ellenfél volt, sok ütközés, agresszív faltok voltak - nagyot harcoltunk, megérdemelten nyertünk" - mondta a Siófok játékosa.

Elek Gábor: sok mindent meg kell beszélnünk

Már korábban érezhető volt, hogy ez gyengébb meccs lesz. A kevesebbet hibázó csapat nyert - kezdte nyilatkozatát Elek Gábor, a Ferencváros edzője. "Sok gyenge teljesítményünk volt. Az elején kapkodósok voltak a lányok, sok hiba volt, és ugyanez volt, amikor a második félidő elején vezettünk. Szégyelljük magunkat, köszönjük a közönségnek, hogy kitartott mellettünk, de most sok mindent meg kell beszélnünk, a fáradtság jeleit látom a csapaton.

Az első félidő 11 technikai hibája egy teljes mérkőzésre is sok, nem hogy egy félidőre"

- emelte ki Elek Gábor.

Kovacsics Anikó, az FTC Rail Cargo játékosa kiemelte: szoros mérkőzésen nyert a Siófok. "Mi rengeteget hibáztunk, a védekezésünk nem állt össze. A támadással nem volt gond, sok gólt lőttünk, de a második félidőben sok ziccert hibáztunk. Meg kellett volna nyernünk ezt a mérkőzést".

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
Az inflációs fordulat egyik legnagyobb elszenvedője nem kapja meg a mentőövet

Az inflációs fordulat egyik legnagyobb elszenvedője nem kapja meg a mentőövet

Nemcsak a forint szenvedte meg az amerikai inflációs kilátások változását, a korábban globális menedékdevizának számító japán jen 34 éves mélypontra gyengült a dollárral szemben. A gyengülés nem belföldi tényezőknek köszönhető, de ez nem jelenti azt, hogy a japán jegybank jövő heti kamatdöntő ülésen ne tudna tenni a jen védelmében. Csakhogy a Bank of Japan most mással van elfoglalva: azzal, hogy kirángassa az országot az őket évtizedek óta sújtó stagnálásból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×