INFORÁDIÓ 
2020. június 3. szerda
Klotild

jégkorong

majoross gergely

jarmo tolvanen

magyar jégkorong szövetség

Jarmo Tolvanen, a magyar jégkorong-válogatott finn szövetségi kapitánya (k), valamint Szilassy Zoltán (b) és Majoross Gergely segédedzők a divízió I/A-s jégkorong-világbajnokság Lengyelország - Magyarország mérkőzésén a Papp László Budapest Sportarénában 2018. április 26-án. A magyar válogatott 3-2-re győzött.

Majoross Gergely: amink van, abból hozzuk ki a legtöbbet

Majoross Gergely irányítja a magyar jégkorong-válogatottat a kazahsztáni Divízió I/A világbajnokságon Jarmo Tolvanen váratlan betegsége miatt. A megbízott szövetségi kapitány az InfoRádiónak azt mondta: szoros tornára számít.

Jarmo Tolvanen, a magyar jégkorong-válogatott finn szövetségi kapitánya betegség miatt nem utazhat el a nurszultani Divízió I/A világbajnokságra, így helyette a másodedző, Majoross Gergely irányítja a csapatot megbízott kapitányként.

„Ha már így alakult, az a feladatunk, hogy amink van, abból hozzuk ki a legtöbbet”

- mondta az InfoRádiónak Majoross Gergely. Hozzátette, ez nagy változást nem jelent, a stábtagok között le vannak osztva a feladatok, de a döntési jogkör rá hárul majd.

„Részben a kényszer szülte a helyzetet, és meg kell felelni annak, ami előttünk áll. Egy világbajnokság óriási kihívás, játékosként és stábtagként is több tornán vettem részt, de nem szabad, hogy ezt a nyomást hangsúlyozzuk. Ez egy ünnep, a jégkorong legnagyobb eseménye. Büszkék vagyunk, hogy részt vehetünk rajta és megpróbáljuk kihozni belőle a legtöbbet. Mindennap mindenki azon lesz, hogy a lehető legjobb legyen” - fejtette ki.

A megbízott szövetségi kapitány kiemelte: nem a torna egészét nézi, hanem mindig a következő meccsre, feladatra kell koncentrálni.

„Nagyon sűrű a mezőny, az utolsó napokon is sok csapatnak szokott feljutási vagy kiesési esélye lenni. Hasonlóan szoros tornára számítunk, és reméljük, hogy a legjobb eredmény fog kisülni ebből a lehető legjobb teljesítménynek köszönhetően” - tette hozzá.

A válogatott kerete szerdán utazott el Kazahsztánba, ahol jövő héten a házigazda kazah mellett a fehérorosz, a dél-koreai, a szlovén és a litván csapattal találkozik. Az első ellenfél a Koreai Köztársaság lesz hétfőn, a vb első két helyezettje játszhat majd a 2020-as, svájci elit vb-n, az utolsó pedig kiesik a Divízió I/B-be.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Kapcsolódó hang

Majoross Gergely
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018