eur:
393.28
usd:
367.34
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Kiderült, mekkora adóssága van már a Haladásnak

Illés Béla többségi tulajdonos és Tóth Miklós ügyvezető igazgató szerint nem igaz a 800 milliós tartozás.

Utóbbi négy bajnokijából hármat megnyert a Szombathelyi Haladás, utolsó helyen áll a tabellán, hátránya így is nyolc pont a még bent maradást jelentő tízedik helytől. Az utóbbi hetekben komoly anyagi gondokról, likviditási problémákról, tartozásokról szóltak a hírek, és hogy pénzhiány miatt nem is tudják befejezni a bajnokságot.

A két klubvezető most a csapat honlapján tisztázta a helyzetet. Elismerték, hogy pénzügyi nehézségei vannak a klubnak, és ennek több oka van:

  • 2018-ban a névadó szponzor Swietelsky nem újította meg támogatói szerződését.
  • Megszűnt az Magyar Labdarúgó Szövetség fiatal és magyar labdarúgókra szóló ajánlása, ami éves szinten ugyancsak 200 milliós bevétel kiesést jelent.
  • A kötelező női csapatot is viszi a pénzt.
  • Az új stadion fenntartási költségek megközelítőleg 100 millió kiadást jelent.

Mindezek ellenére cáfolják a médiában megjelent 800 millió forintos tartozást, március 31-ig 95 millió forintos adóssága van a klubnak. A gazdálkodás állítólag rendben van, és azt állítják, a játékoseladásból befolyó pénzeket is a klub működtetésére fordították, hiába nevelkedtek a labdarúgók az Illés Akadémián, az értük kapott teljes összeg a Szombathelyi Haladás Kft. számlájára folyt be egy korábbi megállapodás értelmében.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb személyt vettek őrizetbe Németországban Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×