eur:
394.05
usd:
365.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Ole Gunnar Solskjaer, a Manchester United vezetőedzője, miután csapata győzött a Tottenham Hotspur ellen az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság 2019. január 13-i mérkőzésén a londoni Wembley Stadionban.
Nyitókép: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga

Solskjaer parancsot adott ki a Manchester Unitednál

Van két valaki, akit semmiképp nem szabad elengedni a Vörös Ördögöktől a frissében véglegesített vezetőedző szerint. Ám a két labdarúgó egyike Madridba, másikuk pedig Barcelonába vágyik.

A Manchester United frissen véglegesített vezetőedzője, Ole Gunnar Solskjaer a futballcsapat sikeres jövője szempontjából kulcskérdésnek nevezte Paul Pogba és Marcus Rashford megtartását.

A decemberben ideiglenes megbízást kapott és tisztében most csütörtökön véglegesített norvég szakember hétvégi nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy

a klub történetéhez méltó csapatot akar kiépíteni, a következő idényben már a bajnoki cím a cél, ehhez pedig létfontosságú a francia és az angol válogatott játékos, nála ők ketten az alapemberek.

A brit sajtó szerint viszont nehéz lesz elérni, hogy Pogba és Rushford az MU-ban maradjon: a francia klasszis jó ideje hangoztatott álma, hogy a Zinédine Zidane vezette Real Madridban futballozzon, míg Rashford szintén Spanyolországba, de a bajnoki címvédő FC Barcelonához vágyik.

Ami tény: Solksjaer érkezésével hatalmasat javult a United, s míg előtte a portugál José Mourinho irányításával gyakorlatilag vergődött, rendre csapnivalóan játszott, az elmúlt három hónapban látványos fejlődésen ment át a gárda.

A 45 éves norvéggal a kispadon a csapat sorra aratta a sikereket a bajnokságban, ráadásul a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében kiejtette a végső győzelemre is esélyesnek ítélt Paris Saint-Germaint. Solskjaerral az MU feljött a BL-indulást jelentő helyek közelébe.

A Manchester United egyébként 2-1-re nyert az Old Traffordon a Watford ellen szombaton a labdarúgó Premier League 32. fordulójában, melyben eldőlt, hogy a Huddersfield Town az idény végén búcsúzik az élvonaltól.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×