eur:
393.86
usd:
368.6
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Pixabay.com

Megmentette a futballkapus életét a békéscsabai játékvezető

Bozó Norbert játékvezető határozottságának és némi egészségügyi jártasságának köszönheti az a fiatal gádorosi játékos az életét, aki a vasárnap lejátszott Gádoros–Okány U19-es mérkőzésen esett össze egy ütközést követően.

Húsz perccel a mérkőzés vége előtt, 1-0-s okányi vezetésnél a gádorosiak kapusa az ellenfél csatárával ütközött, majd a földön maradt.

"Azt vettem észre, hogy rángatózik, rögtön láttam, hogy súlyos a helyzet. Nem vagyok szakértő, de epilepsziás rohamra emlékeztető tüneteket produkált, nehezen kapott levegőt és öklendezett is. Érkeztek a játékostársai is, és mindkét kispadról is beszaladtak a stábtagok. Oldalfekvésbe helyeztem, miközben beszéltem hozzá, hiszen az eszméletét nem veszítette el. Gondolkodás nélkül kinyitottam a száját és - biztos, hogy nem a legszakszerűbben - kihúztam a hátra csúszott nyelvét. Két-három perc is eltelt, mire újra rendesen vette a levegőt" - mondta a beol.hu portálnak a játékvezető.

Néhány percnyi ápolást követően a fiatal kapus hányingerre és kisebb szédülésre panaszkodott, de nem kellett mentőt hívni hozzá, sőt folytatni akarta a játékot, be is fejezte a mérkőzést a pályán.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×