eur:
393.85
usd:
367.91
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Cseh László kiakadt

A magyar világbajnok úszó sajnálja, hogy végül nem rendezik meg a torinói versenyt.

A vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) nyomásgyakorlása miatt nem rendezik meg az Energy for Swim 2018 elnevezésű viadalt december 20-21-én Torinóban. Az olasz szövetség elnöke, Paolo Barelli el­mondta: azért mondták le az eseményt, mert nem szeretnék kockáztatni a sportolók pályafutását.

"Nagyon sajnálom, hogy így alakult. A rövid pályás világbajnokságot kihagyom, így örültem volna annak, ha december végén tudok egyet versenyezni" – mondta a Borsnak a négyszeres olimpiai ezüstérmes Cseh László, aki Hosszú Katinkával és Verrasztó Dáviddal együtt kapott meghívót a torinói viadalra.

"Csak annyit tu­dok erre mondani, köszönöm a FINA-nak. Megoldás helyett ismét csak büntetni akart, és egy jó kezdeményezés útjába állt.

Nem értem, milyen kapcsolatban vagyunk mi pontosan a nemzetközi szövetséggel, azonkívül, hogy megszer­vez egy-egy világeseményt. Fordítva ülnek a lovon, nem mi vagyunk a FINA-ért, ha­nem ők vannak értünk. Ha mi versenyezni szeretnénk, akkor ők ne döntsenek másképp" - emelte ki.

Az úszó szerint az Energy for Swim 2018 elnevezésű viadalban az volt a legvonzóbb, hogy a világ legjobbjait hívták meg, és eredménytől függetlenül anyagi és erkölcsi megbecsülésben részesültek volna. A kétnapos versenyen össze­sen 2,1 millió dollárt osztottak volna ki az úszók között.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×