eur:
394.51
usd:
369.94
bux:
65173.41
2024. április 19. péntek Emma
München, 2015. április 21.Julen Lopetegui, a portugál Porto vezetőedzője csapatának a német Bayern München ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében játszott visszavágó mérkőzése előtt a müncheni Allianz Arénában 2015. április 21-én. (MTI/EPA/Peter Kneffel)
Nyitókép: Peter Kneffel (MTI/EPA)

Elfogyott a türelem, menesztették a Real Madrid edzőjét

Menesztette vezetőedzőjét, Julen Lopeteguit a Bajnokok Ligája-címvédő Real Madrid labdarúgócsapata.

A klub közleménye szerint a hétfői igazgatótanácsi ülésen a tagok úgy döntöttek, azonnali hatállyal felmentik a munkavégzés alól a spanyol szakembert, azt követően, hogy az együttes vasárnap bajnoki mérkőzésen 5-1-es vereséget szenvedett a nagy rivális FC Barcelonától.

A vezetőedzőt - aki 2016-tól idén nyárig a spanyol válogatottat irányította - viharos körülmények között, három nappal az oroszországi világbajnokság kezdete előtt nevezték ki a Realnál, ami miatt a vb-n már nem vezethette a spanyolokat.

Lopetegui utódja átmeneti jelleggel a klub korábbi játékosa, a 2016 óta a második csapatot irányító argentin Santiago Solari lett. A Marca arról ír, hogy a klub korábbi játékosa két hétig vezetheti az együttest, a Melilla elleni kupameccsen, a Valladolid és a Celta Vigo elleni bajnokin, valamint a Plzen elleni BL-találkozón.

Korábbi sajtóhírek Antonio Contét tartották esélyesnek a vezetőedzői posztra, de úgyt tűnik, a madridi játékosok megtorpedózták az olasz szakvezető kinevezését. A belga válogatottat irányító Roberto Martínez is az esélyesek között van.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Példátlan, történelmi lépésre készül Donald Trump: jogászok ezreit fogja mozgósítani

Példátlan, történelmi lépésre készül Donald Trump: jogászok ezreit fogja mozgósítani

Ahogy a Politico beszámol róla, Donald Trump volt amerikai elnök kampánya saját tájékoztatása szerint több mint százezer jogászt és ügyvédet fog hadba állítani, hogy felügyelje a 2024-es választások tisztaságát. A kezdeményezés, amelyet a Trump-kampány és a Republikánus Nemzeti Bizottság "az ország történetének legkiterjedtebb és legmonumentálisabb választási integritási programjaként" jellemzett, magában foglalja a jelentkezők képzését is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×