eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Suárez mesterhámasig, a Barca 5-1-ig, Lopetegui a menesztés határára jutott

A Barcelona kiütötte a Real Madridot a 2018-as ősz El Clásicóján. Luis Suárez mesterhármassal adott még egy érvet Julen Lopetegui menesztése mellett. A vége: Barcelona-Real Madrid 5-1.

Az összeállítások. Barcelona: Ter Stegen - Sergi Roberto, Pique, Lenglet, Jordi Alba - Rakitic, Arthur, Busquets - Rafinha, Luis Suárez, Coutinho Cserék: Cillessen, Chumi, Semedo, Dembélé, Vidal, Munir, Malcom. Real Madrid: Courtois - Nacho, Varane, Sergio Ramos, Marcelo, Modric, Casemiro, Kroos - BMarco ale, Benzema, Isco. Cserék: Navas, Odriozola, Lucas Vazquez, Ceballos, Valverde, Mariano Diaz, Asensio.

Tízpercnyi tapogatózó játék után máris vezet a Barcelona. Jordi Alba betört a tizenhatoson belülre, majd középre adott, Philippe Coutinho pedig gólra váltotta a lehetőséget. Megvan a rekord, ötvenéves csúcsot állított be a katalán gárda azzal, hogy sorozatban a 22., a Real Madrid elleni bajnoki mérkőzésén is szerzett gólt. Barcelona-Real Madrid 1-0.

Egy érdekes statisztika: a Barcelona a legutóbbi három El Clasicóját nem tudta megnyerni, miurtán megszerezte a vezetést. Meg még egy: Casemiro még nem veszített klasszikust a Camp Nouban.

Nacho hibája után Arthur lőtt, Courtois védett.

Szinte villámgyorsan eltelt a mérkőzés első fele. A Barca óriási labdabirtoklási fölényben van, játékosainak alig van rontott passza. Különösen magabiztos Arthur, aki tényleg képes lehet arra, hogy átvegye Xavi örökét. A Real Madrid szinte veszélytelen a kapura, az az ember érzése a látvány alapján, hogy a vendégek mintha szeretnének gyorsan túllenni ezen a mérkőzésen, nagy verés nélkül.

A 28. percben Raphael varane mellett Luis Suárez "eltűnt". A katalánok szerint az eset megért egy tizenegyest, a játékvezető más véleményen volt, de annyit megtett, hogy megnézte a videós visszajátszást. Aztán már szerinte is tizenegyest ért az eset. A büntetőt a sértett, Luis Suárez értékesítette. Courtois jó irányba vetődött, de ez túl jó lövés volt ahhoz, hogy hárítani lehessen. Az El Clásicók történetének első VAR-góljával kétgólos előnyben a Barcleona. Barcelona-Real Madrid 2-0.

Hamarosan vége az utóbbi idők egy legegyoldalúbb félidejének az El Clásicók történetében.

Tizenöt perc pihenő.

Julen Lopetegui a szünetben lecserélte világbajnok középhátvédjét, Varane-t, Lucas Vazquez állt be. valószínűleg Nacho játszik majd középen. a csereember pedig visszahúzódik a védelem jobb oldalára, játszott már ott néhányszor korábban.

A semmiből szépített a Real Madrid az 50. percben. Isco keresztbeívelése után a nem kellőképpen határozott Piqué mellett Marcelo gólra váltotta a helyzetet. Barcelona-Real Madrid 2-1.

Luka Modric nagyon közel járt az egyenlítéshez, de lövése után a labda a kapufáról nem pattant a gólvonal mögé. Érthetetlen, hogy a Barcelona miért vett ennyire vissza a tempóból. Az is igaz, persze, hogy a Madrid a második félidőben jobban játszik, mint az elsőben.

Luis Suárez is eltalálta a kapufát, bravúros mozdulattal nyúlt a labdához, nem igazán ígéretes helyzetben.

Lucas Vazquez beadása után Karim Benzema a kapu fölé fejelte a labdát.

Az uruguayi az előbb közelről nem tudott gólt szerezni, most, a 75. percben nagy valószínűséggel eldöntötte a mérkőzést. Sergi Robert beadása után 13 méterről, felugrás nélkül, pontosan a kapuba fejelte a labdát. Barcelona-Real Madrid 3-1.

A 83. percben Luis Suárez mesterhármasig jutott, bekerült egy szűk elitbe az El Clásicók történetében. Barcelona-Real Madrid 4-1.

Csúnya a vége, már persze, madridi szempontból, Arturo Vidal góljával 5-1. Van-e ember, aki azt gondolja ebben a pillanatban, hogy a jövő héten is még Julen Lopetegui meccsel majd a fehérekkel?

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×