eur:
393.85
usd:
367.92
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Peking, 2018. október 3.Babos Tímea a kínai Csang Su-aj ellen adogat a pekingi keménypályás tenisztorna női versenyének második fordulójában 2018. október 3-án. (MTI/EPA/Hou Hvi Jung)
Nyitókép: MTI/EPA/Hou Hvi Jung

Óriási csatában ismét vb-döntősök Babos Tímeáék

A címvédő Babos Tímea vasárnap ismét finálét játszhat párosban a szingapúri tenisz WTA-világbajnokságon, miután francia társával, Kristina Mladenoviccsal döntő rövidítésben legyőzték a Ashleigh Barty, CoCo Vandeweghe ausztrál, amerikai duót a szombati elődöntőben.

Az első játszmában egy-egy gyors brék után fej fej mellett haladtak a felek 6:6-ig, így jöhetett a rövidítés. Ebben jobbára a rivális vezetett, s 6-5-nél sikerült értékesítenie a második szettlabdáját, így 47 perc alatt előnybe került.

A folytatásban aztán már Babosék irányítottak, kétszer is elvették az ausztrál, amerikai kettős szervajátékát, a sajátjukat pedig csak egyszer veszítették el, így további 38 perc elteltével egyenlítettek.

A döntő szakasz, amely az egyik fél tizedik pontjáig tartó szuper tiebreak volt, izgalmasan alakult,

ugyanis Babosék 6-1-es vezetése után jött a fordítás, Barty és Vandeweghe 7-6-ra átvette a vezetést. Innen 8-8-ig együtt haladtak, s először a második helyen kiemelt Babos és Mladenovic jutott meccslabdához, amelyet egyből ki is használt, így bejutott a fináléba.

Az idei US Open döntőjében Barty és Vandeweghe nyerte a két kettős párharcát, így Baboséknak most sikerült visszavágniuk.

"Nagyon örülök a mai meccsnek, nyilván a US Open döntőjének elvesztése után nehéz mérkőzésre számítottunk" - nyilatkozta hivatalos honlapján Babos Tímea.

"Mint mindig, most is tele volt érzelmekkel a meccs, de külön öröm számomra, hogy kordában tartottuk az érzéseinket és felül tudtunk kerekedni az izgalmakon. Kikivel megint bebizonyítottuk, hogy csapatként vagyunk jók: amikor én picit rosszabbul játszottam, ő húzta a szekeret és ez fordítva is igaz volt. Próbáltunk végig agresszívan, bátran játszani, a döntő rövidítést is ezért nyertük meg. Örülök, hogy tanultunk a US Openen elkövetett hibánkból!"

A magyar játékos hozzátette: nagyon boldog, hogy már második éve döntős az év végi tornán.

"Biztos vagyok benne, hogy nagyon nagy mérkőzés lesz, igazi presztízscsata, remélem, mindent kiadunk magunkból a szezonzárón. Taktikailag felkészültnek érzem magunkat, úgyhogy minden adott egy jó meccshez. Ma természetesen elfáradtunk, de azt nem mondanám, hogy ne lenne még mozgósítható energiánk. Szóval készen állunk!" - fogalmazott Babos Tímea.

Eredmények, elődöntők

páros:

Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia 2.)-Ashleigh Barty, CoCo Vandeweghe (ausztrál, amerikai) 6:7 (5-7), 6:3, 10-8 - döntő rövidítés

korábban:

Barbora Krejcikova, Katerina Siniakova (cseh, 1.)-Andrea Hlavackova, Barbora Strycova (cseh, 3.) 6:3, 6:2

korábban, egyes:

Stephens (amerikai, 5.)-Ka. Pliskova (cseh, 7.) 0:6, 6:4, 6:1

Szvitolina (ukrán, 6.)-Bertens (holland, 8.) 7:5, 6:7 (5-7), 6:4

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×