eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Kubatov Gábor, az FTC elnöke beszédet mond Springer Ferenc, az FTC alapítója emléktáblájának avatásán Budapesten, a Hőgyes utcában 2017. május 10-én.
Nyitókép: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Kubatov Gábor: rögös úton indultunk el, de sikeres lesz

Az utolsó fázisához érkezett a Fradiváros tervezése, amelynek eredményeként duplájára nőhet az igazolt gyerekek száma a zöld-fehér klubnál, új kézilabda- és jégkorongcsarnok, valamint új uszoda is épülhet - mondta az InfoRádiónak Kubatov Gábor, akit újabb négy évre a Ferencváros elnökévé választottak. A klubvezető szerint 5-6 új futballista érkezhet a labdarúgócsapathoz télen.

Nagy tervekkel vágtunk a munkába 2011-ben – mondta az InfoRádiónak a Ferencvárosi Torna Club elnökének újraválasztott Kubatov Gábor, aki három területet emelt ki, amelyen elérték a tervezett célokat.

  • Biztos gazdasági talapzatra került a Ferencváros,
  • átlátható viszonyokat teremtettek, és
  • az infrastruktúra is megújult, megépült a Groupama Aréna és felújították az edzőközpontot.

Az elnök ugyanakkor elégedetlen a nemzetközi kupaszereplésekkel, mivel úgy véli, a futballcsapatnak legalább az Európa Liga-csoportkörig el kellett volna jutnia. Hozzátette: idén a női kézilabdacsapat mellett a férfi vízilabdázók is a Bajnokok Ligájában szerepelnek, és biztató jelek vannak birkózásban, úszásban és tornában is.

Ezekben kell még jobban termőre fordítani a Ferencvárost és még több nemzetközi sikert elérni

– emelte ki. Cél emellett az, hogy az infrastruktúra-fejlesztés folytatódjon.

A tervezés utolsó szakaszában van a Fradiváros ingatlanfejlesztése, ami minőségi változást hoz a klub életében – fejtette ki Kubatov Gábor. Kiemelte, hogy ha elkészül a beruházás, akkor a mostaninak a duplája,

mintegy 3000-3500 gyerek sportolhat a zöld-fehér színekben.

Ha pedig több gyereket tudnak nevelni a klubban, akkor a sikerek sem maradnak el.

A Fradivárosban kézilabdacsarnok, uszoda és jégcsarnok is helyet kap. Erre azért van szükség, mert jelenleg a női kézilabdázók BL-meccseiket a dabasi albérlet után Érden játsszák, a pólósok a Komjádiban szerepelnek a nemzetközi kupameccseken, az Erste Ligában második helyen álló hokicsapat pedig Pesterzsébeten fogadja ellenfeleit.

Ezen kívül a tervek szerint megújítják az ökölvívás és a birkózás edzőtereit, a torna felkészüléstereit.

Így az FTC teljesen beköltözne a Népligetbe, ahol a sikeres sportolók és gyerekek együtt készülhetnének,

és közel lennének a Groupama Arénához, a labdarúgás otthonához.

Az OTP Bank Ligában éllovas futballcsapatról a klubelnök azt mondta, Szerhij Rebrov edzőt és együttesét először jövő tavasszal lehet megítélni, mivel az augusztusban kinevezett ukrán tréner egy kész keretet vett át.

A menesztett Thomas Doll is sikereket ért el a csapattal, hiszen bajnoki címet és Magyar Kupát is nyert, de a klubnál úgy gondolták, hogy a nemzetközi kupákban több tapasztalattal bíró edzőre van szükség.

„Olyan csapatot fog felépíteni, amely jobban megállja a helyét a nemzetközi porondon.

Ezen az úton indultunk el, biztos, hogy rögös lesz, de meghozza a kellő sikert”

- fejtette ki.

Kubatov Gábor közölte azt is, hogy télen 4-5, de akár 6 új futballistával is megerősíthetik a csapatot. A kiszemeltek között vannak magyarok is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×