eur:
394.08
usd:
368.77
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
A gólszerző székesfehérvári Huszti Szabolcs (k) a labdarúgó Európa-liga L csoportjában játszott PAOK - Vidi FC mérkőzésen a szaloniki PAOK stadionban 2018. október 25-én.
Nyitókép: MTI / Kovács Tamás

Szenzáció: 2-0-ra nyert a Vidi a PAOK ellen Szalonikiben

A MOL Vidi 2-0-s győzelmet aratott az Európa-liga főtábláján az előzetesen esélyesebbnek vélt PAOK ellen, Szalonikiben. A gólokat Huszti és Stopira szerezte. Hat év után nyert magyar csapat meccset az Európa-liga főtábláján, idegenben, csoportkörben 1995 óta először győztek magyarok.

A székesfehérvári együttes Huszti Szabolcs góljával már a 12. percben előnybe került egy nagy védelmi hibát kihasználva, majd közvetlenül a szünet előtt egy szögletet követően Stopira fejelt a görögök kapujába.

Az L jelű négyest a Chelsea hibátlan mérleggel, azaz kilenc ponttal vezeti, mögötte viszont a Vidinek, a PAOK-nak és a fehérorosz BATE Boriszovnak is három-három pontja van. A magyar bajnok a november 8-i negyedik fordulóban a PAOK-ot fogadja a Groupama Arénában.

Az első gól(ok) és az első pont(ok) megszerzésének reményében indult harcba a PAOK Szaloniki otthonában a Vidi FC. A magyar bajnok ennek megfelelően nem kezdett megilletődötten és Huszti Szabolcs góljával a 12. percben megszerezte a vezetést: a találat előtt Loic Nego volt igen harcos és nem engedte, hogy a határozatlan José Ángel Crespo kiengedje az alapvonalon a labdát, így tudta azt csapattársához passzolni. Hátrányba kerülve a PAOK több veszélyes támadást vezetett, ám helyzetekig jutott csak. Eközben a Vidi sem adta fel a támadásokat. Olyannyira nem, hogy egy sarokrúgást követően kettőre növelte előnyét a magyar alakulat: Huszti beívelését Stopira fejelte öt méterről a hálóba.

Érett a bravúr, de nagyon kemény 45 perc várt a fehérváriakra. A görögöket űzte-hajtotta szurkolótáboruk, de igen sok hibával játszottak. A Vidi ellenben magabiztosan futballozott és kontráiban sokkal több fantázia volt. Az utolsó negyedórában tovább fokozta a nyomást a PAOK, az újabb gólt mégis a csereként beállt Armin Hodzic lőhette volna, amikor egyedül vezette a labdát Alekszandrosz Pahalakisz kapusra, aki nagy bravúrral védte lövését. Végül ez már nem számított, a Vidi nagy bravúrt végrehajtva legyőzte a görög bajnokság listavezetőjét, így magyar csapat napra pontosan hat év után nyert ismét a második számú európai kupasorozatban. Akkor a Vidi - még Videoton néven - a Baselt múlta felül Székesfehérváron.

(Az EL-csoportállások a cikk végén olvashatók.)

A meccs közvetítése:

Marko Nikolics kezdőcsapata: Kovácsik – Fiola, Juhász, Paulo Vinícius, Stopira – Nego, A. Hadzic, Pátkai – Milanov, Huszti – Scsepovics.

Eltelt közel tíz perc, a PAOK fölényben játszik, de eddig nem jelentett veszélyt a kapura.

Óriási védelmi hiba után vezetést szerzett a Vidi: Nego, kihasználva Crespo és Varela hibáját, középre gyötörte a labdát, Huszti Szabolcs pedig négy méterről a kapuba lőtt. PAOK–MOL Vidi 0-1.

Ez volt a fehérváriak első gólja az Európa-liga mostani csoortkörében.

A PAOK továbbra is többet birtokolja a labdát (75-25 százalék), de nem tud helyzetbe kerülni. A Vidi szigorúan védekezik, Hadzic sárga lapot kapott.

Egy Vidi-helyzetnél Fiolára jött ki a játék, kár, hogy nem tudott mit kezdeni a labdával.

Gyönyörű félidőzárás: Milanov és Huszti kisszöglet-kombinációja után az üresen érkező Stopira hét méterről a kapuba fejelt. PAOK–MOL Vidi 0-2.

A 46. percben Vinícius hibázott, Pelkasz 16 méterről lőtt, Kovácsik szépen védett.

Mezőnyjátékkal ment el a második játékrész első tíz perce. Scsepovicsot gyanúsan szerelték a görögök a tizenhatosuk előtt.

A 65. percben az első Vidi-csere: Marko Scsepovics lement, Armin Hodzic pedig beállt. A görögök már mindhárom cserelehetőségét kihasználták.

Újabb fehérvári csere: a jól játszó, de elfáradó Huszti Szabolcs heyére Kovács István került.

A 75. percben az egyik legnagyobb görög helyzet: Varela 8 méterről a kapu mellé fejelt.

Az utolsó Vidi-váltás: Milanov le, Nikolov be.

Kovács István passzából Hodzic egyedül vihette a labdát aPAOK kapujára, mintegy 30 méteres labdavezetés után azonban nem tudta ellőni a kapus mellett a labdát.

Kovácsik szép védése a 93. percben.

Vége! Nyert a MOL Vidi. A csoport másik mérkőzésén a Chelsea 3-1-re megverte a BATE Boriszovot. Három forduló után az angoloknak kilenc, a további három csapatnak 3-3 pontja van.

Európa-liga, csoportkör, 3. forduló

L csoport:

  • PAOK (görög)-Vidi FC 0-2 (0-2)
  • Chelsea (angol)-BATE Boriszov (fehérorosz) 3-1 (2-0)

Az állás: 1. Chelsea 9 pont, 2. PAOK 3 (4-4), 3. Vidi 3 (2-3), 4. BATE 3 (4-7)

G csoport:

  • Villarreal (spanyol)-Rapid Wien (osztrák) 5-0 (3-0)
  • Glasgow Rangers (skót)-Szpartak Moszkva (orosz) 0-0

Az állás: 1. Villarreal 5 pont (10-5), 2. Glasgow Rangers 5 (5-3), 3. Rapid Wien 3, 4. Szpartak Moszkva 2

H csoport:

  • Olympique Marseille (francia)-SS Lazio (olasz) 1-3 (0-1)
  • Eintracht Frankfurt (német)-Apollon (ciprusi) 2-0 (2-0)

Az állás: 1. Eintracht Frankfurt 9 pont, 2. SS Lazio 6, 3. Olympique Marseille 1 (4-7), 4. Apollon 1 (3-6)

I csoport:

  • Besiktas (török)-Genk (belga) 2-4 (0-1)
  • Sarpsborg (norvég)-Malmö (svéd) 1-1 (0-0)

Az állás: 1. Genk 6 pont, 2. Sarpsborg 4 pont (5-5), 3. Malmö 4 (3-3), 4. Besiktas 3

J csoport:

  • Sevilla (spanyol)-Akhisar (török) 6-0 (3-0)
  • Standard Liege (belga)-Krasznodar (orosz) 2-1 (0-1)

Az állás: 1. Sevilla 6 pont (12-3), 2. Krasznodar 6 (4-3), 3. Standard Liege 6 (5-7), 4. Akhisar 0

K csoport:

  • Rennes (francia)-Dinamo Kijev (ukrán) 1-2 (1-1)
  • Jablonec (cseh)-Asztana (kazah) 1-1 (1-1)

Az állás: 1. Asztana 5 pont (5-3), 2. Dinamo Kijev 5 (6-5), 3. Rennes 3, 4. Jablonec 2

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Pár órája elesett Novobahmutivka is, egy apró donbaszi település Ocseretinétől délre. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×