eur:
395.18
usd:
372.33
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor
A székesfehérvári csapat játékosai örülnek, előtérben Loic Nego (k) és Stopira (j), miután 2-0-ra győztek a labdarúgó Európa-liga L csoportjában játszott PAOK - Vidi FC mérkőzésen a szaloniki PAOK stadionban 2018. október 25-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Juhász Roland: "innentől kezdve nincs megállás”

Csapatom a legjobbját nyújtotta - mondta a Vidi FC szerb edzője azt követően, hogy együttese a PAOK elleni 2-0-val megszerezte első győzelmét a labdarúgó Európa-liga csoportkörében. Juhász Roland csapatkapitány szerint megvalósították, amit elterveztek.

A Vidi edzője, Marko Nikolic kiemelte, hogy nagyon jól és végig koncentrálva játszottak és kettőnél akár több gólt is lőhettek volna. A tréner úgy vélte, sokat elmond csütörtöki teljesítményükről, hogy a görögöknek alig volt helyzete a találkozón.

Kérdésre elmondta: nem kérdés, hogy a Chelsea első helyen továbbjut a csoportból, de nagyon érdekes lesz a másik továbbjutó helyért folyó csata, mivel erre jelenleg mindhárom másik gárdának ugyanakkora esélyes van.

Juhász Roland a Sport TV-nek arról beszélt, hogy sokat tettek a sikerért.

„Annak örülök, hogy megvalósítottuk, amit elterveztünk, begyakoroltunk. Tudtuk, hogy ők fogják többet birtokolni a labdát, de ezekre a helyzetekre készültünk, főleg a pontrúgásokra sokat. Fontos volt, hogy profi módon lehoztuk a meccset.

Tanultunk az első meccs hibáiból, mert Londonban is már egy másik csapat volt a pályán, most pedig végre eredményességgel is párosult ez.

Sokat tettünk a győzelemért” - emelte ki.

A védő szerint nem voltak elveszett labdák, mindenki küzdött az utolsó pillanatig. Ennek köszönhető a vezető gól is, amelyet az ellenfél bedobása előzött meg.

„A játék is egyre jobb, de helyén kell kezelni a győzelmet.

Nyílttá tettük a csoportot, ami a tervünk volt, de innentől kezdve nincs megállás” - mondta Juhász Roland.

A székesfehérvári együttes Huszti Szabolcs góljával már a 12. percben előnybe került egy nagy védelmi hibát kihasználva, majd közvetlenül a szünet előtt egy szögletet követően Stopira fejelt a görögök kapujába. A Vidi végül nagy bravúrt végrehajtva legyőzte a görög bajnokság listavezetőjét, így magyar csapat napra pontosan hat év után nyert ismét a második számú európai kupasorozatban. Akkor a Vidi - még Videoton néven - a Baselt múlta felül Székesfehérváron.

Az L csoportot a Chelsea kilenc ponttal vezeti, mögötte viszont a Vidinek, a PAOK-nak és a fehérorosz BATE Boriszovnak is három-három pontja van. A magyar bajnok a november 8-i negyedik fordulóban a PAOK-ot fogadja a Groupama Arénában.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Brüsszelben: „ez a vörös vonal”

Az uniós migrációs és menekültügyi csomag esetében szerinte a legfontosabb kérdés, hogy azok, akik Európába akarnak jönni, maradhatnak-e az unió területén mindaddig, amíg menekültügyi kérelmüket elbírálják vagy az unió határain kívül kell várakozniuk a döntés meghozataláig.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Az amerikai tőzsdéken vegyes mozgásokat hozott a keddi nap: csak a Dow tudott pluszban zárni. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×