eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Csoknyai István, a Balatonfüred vezetőedzője a férfi kézilabda Magyar Kupa harmadik helyéért játszott Mezőkövesdi KC – Balatonfüredi KSE mérkőzésen a debreceni Főnix Csarnokban 2016. április 17-én. Balatonfüred-Mezőkövesd 27-25.
Nyitókép: MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Nem tervez gyökeres változtatásokat Csoknyai István

A szakvezető szerdán, a Szlovákia elleni, érdi Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen debütál a magyar férfi kézilabda-válogatott kispadján.

A magyar férfi kézilabda-válogatott frissen kinevezett szövetségi kapitánya ezt a hetet a Balatonfürednél vele együtt dolgozó Szathmári János kapusedzővel csinálja végig a válogatottnál, de mint sajtótájékoztatóján megerősítette, a szövetség hosszú távon számol velük.

"Zajlanak a tárgyalások a menedzserem és a szövetség között a részletekről, többek között a stáb összeállításáról is, de lehet, hogy a megállapodásra már a szerdai mérkőzés előtt pont kerül"

- fogalmazott Csoknyai, aki hozzátette: ezt a keretet ugyan még nem ő állította össze, mert a nevezést még a kinevezése előtt le kellett adni, de megfelelőnek tartja arra, hogy mindkét eheti mérkőzését megnyerje a magyar válogatott, amely szombaton Olaszország vendége lesz Padovában.

Csoknyai István azt mondta, hogy nem tervez gyökeres változtatásokat a Ljubomir Vranjes-érához képest, mert nem szeretné összezavarni a játékosokat.

"Kicsit fáradtan érkeztek a fiúk, mivel vasárnap még játszottak.

A szerdai mérkőzésig összesen három edzésünk van, ezért a taktikai elemek gyakorlása mellett az is cél, hogy megfelelően frissítsük őket"

- jelentette ki a szövetségi kapitány.

Mivel kevés az idő a szlovákok elleni összecsapásig, ezért Csoknyai István azt tartja a legfontosabbnak, hogy a kerettagok magukkal hozzák azt a jó formát és megfelelő motivációt, amely a klubjuknál jellemezte őket, valamint a működő páros kapcsolatokat a válogatottnál is jól tudják majd alkalmazni.

A szövetségi kapitány korábban 2009-től egyszer már dolgozott a magyar férfi válogatott stábjában, most annyiban tartja másnak a helyzetét, hogy úgy érzi, rutinosabb, tapasztaltabb edző lett, mert azóta a mesteredzői kurzust is elvégezte.

Balogh Zsolt, a MOL-Pick Szeged játékosa arra hívta fel a figyelmet, hogy a szlovákoknak ugyan nincsenek világverő játékosaik, de agresszív kézilabdát játszanak és több csapattaguk klubszinten komoly nemzetközi tapasztalattal rendelkezik.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×