eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Csoknyai István, a Balatonfüred vezetőedzője a férfi kézilabda Magyar Kupa harmadik helyéért játszott Mezőkövesdi KC – Balatonfüredi KSE mérkőzésen a debreceni Főnix Csarnokban 2016. április 17-én. Balatonfüred-Mezőkövesd 27-25.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Csoknyai István: nagy taktikai húzásokra nincs idő

A két jövő heti Európa-bajnoki selejtezőn Csoknyai István irányítja a férfi kézilabda-válogatottat szövetségi kapitányként, és a későbbiekben is a stáb tagja marad. A szakvezető az InfoRádiónak azt mondta: a keretben a fiatalok mellett a rutinos játékosokra is számít, és Nagy László szerepeltetéséről sem mond le.

Óriási megtiszteltetésnek tartja Csoknyai István, hogy a jövő heti két Európa-bajnoki selejtezőn szövetségi kapitányként irányíthatja a férfi kézilabda-válogatottat. A szövetség elnöksége hosszabb távon is számít a szakember munkájára, így biztosan a stáb tagja marad, de a pontos titulus még nem dőlt, az egyeztetések zajlanak.

„Két fontos Eb-selejtező vár ránk, sok időnk nincs, gyorsan kell cselekedni” - mondta a tréner, akinek irányításával hétfőtől készül együtt a keret. Szerdán Érden Szlovákia, szombaton pedig idegenben Olaszország lesz az ellenfél, és a szakvezető szerint mindkét meccs megnyerésére jó esély van.

Csoknyai István 2009-ben és 2010-ben már volt szövetségi kapitány, akkor az Eb-n nem jutott tovább csoportjából a csapat.

„Abból az időszakból tanulni kell, tanultam is, jó iskola volt a számomra. Azóta sokkal rutinosabb lettem, az eredmények talán bizonyítják, hogy jobb edző is. Levontam a tanulságokat, és próbálom hasznosítani a tapasztalatokat” - közölte az InfoRádió kérdésére.

A keretben most ott van Ilyés Ferenc is, aki tavasszal tért vissza a válogatottba. Csoknyai István szerint fontos, hogy a rutinos játékosok segítsenek a fiatalok csapatnak. A névsorból ugyanakkor kimaradt Császár Gábor.

„A legerősebb kerettel kell kimennünk a januári vb-re,

ha Császár Gábor jó formában lesz, akkor vele is. Ehhez csatlakozhat Nagy László is. Vannak még játékosok, akik a mostani keretnek még nem tagjai. A legjobb összeállításban kell játszanunk, mert kedvező csoportba kerültünk, nagy lehetőségek rejlenek a vb-ben” - fejtette ki.

A szövetségi kapitány elmondta azt is, hogy az idő rövidsége miatt nagy taktikai húzásokat nem lehet véghez vinni a jövő heti meccsek előtt.

„Az a fontos, hogy tegye ki mindenki a pályára szívét, lelkét, hozza ki a maximumot magából, és akkor mindenki elégedett lesz”

- hangsúlyozta Csoknyai István, aki szerint a fejekkel nincs gond, hiszen a játékosok sikerből, a Szlovénia elleni megnyert párharcból érkeznek.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×