eur:
393.49
usd:
368.34
bux:
65994.41
2024. április 24. szerda György
Szász Emese olimpiai bajnok, világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes párbajtőrvívó Kulcsár Győző négyszeres olimpiai, háromszoros világbajnok párbajtőröző, a Nemzet Sportolója temetésén a Farkasréti temetőbenMTI Fotó: Máthé Zoltán
Nyitókép: Máthé Zoltán

Az élet elvesz és ad is - megszólalt a babát váró Szász-Kovács Emese

Gyermeket vár augusztusra Szász-Kovács Emese, a Vasas olimpiai bajnok vívója, így ki kell hagynia a budapesti budapesti vívó-világbajnokságot. A 2020-as olimpia viszont még nyitott kérdés.

A 2016-os, riói olimpián aranyérmet szerzett, 2018 szeptemberében viszont elvesztette edzőjét, Kulcsár Győzőt, akivel eredetileg úgy tervezte, hogy egy esetleges - "jól időzített" - szülés után még együtt készülnek a 2020-as olimpiára. Az élet azonban mást hozott, Kulcsár Győző halála után sokáig nem tudott megfelelő edzésmunkát végezni az olimpiai bajnok Szász-Kovács Emese.

"Időt kértem a vívószövetségtől és a Vasastól is, amit meg is kaptam, nem titkolt célom volt, hogy kisbabát terveztünk a férjemmel.

December jött a jó hír: az élet az egyik kezével ad, a másikkal elvesz, a mester elvesztése után most kaptunk egy kis csodát, kisbabánk lesz, augusztusban fog megszületni."

December óta tehát nem is állt már újra edzésbe a sportoló, az első három hónapban - mint az InfoRádiónak mondta - nem is nagyon ajánlott, hogy az ember nagy terhelésnek vesse alá magát.

"A héten részt vettem az első gyógytornámon, ami legalább annyira fárasztó volt, mint régen a legkeményebb edzések. Örültem is, hogy végre újra mozoghatok" - mesélte határtalan örömmel.

Vágya az, hogy továbbra is jelen legyen a vívósportban, de mint rámutatott, ez már nem csak tőle függ.

"Drukkolni fogok a csapatnak, mert nagyon nagy élmény lesz nekik hazai közönség előtt szerepelni" - utalt a hazai rendezésű nyári világbajnokságra, amit így természetesen kihagy. "De amint az orvosok engedik, biztos, hogy elkezdek újra mozogni, meglátjuk, hogy milyen tempóban jön vissza a forma. Tokióról egyáltalán nem mondok le, nyitva hagyom a kérdést" - tette hozzá.

A Szász-Kovács Emesével készült teljes interjút péntek este 7.30-tól az InfoRádió Ötkarika című magazinműsorában hallgathatják meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
A betont sosem fogjuk elhagyni, de még idén jöhet a zéró kibocsátású cement

A betont sosem fogjuk elhagyni, de még idén jöhet a zéró kibocsátású cement

A globális szén-dioxid-kibocsátás tavaly rekordszintre emelkedett, 1,4 százalékkal meghaladva a 2019-es, Covid előtti szintet, amelyet jellemzően a háztartások energiafelhasználása, a közlekedés, a nemzetközi légi közlekedés és hajózás okoz, de olyan iparágaknak is szerepe van benne, mint a műtrágya-, acélgyártás, olajfinomítás, vagy éppen a cementipar. Ugyanakkor azt kevesen tudják, hogy utóbbi szektor az elmúlt évtizedekben olyan átalakuláson megy keresztül, aminek következtében ma már globális trend a gyártás során a szén és egyéb fosszilis anyagok helyett az alternatív tüzelőanyagok használata, és még idén polcokra kerülnek a minimum 30 százalékkal kevesebb CO2 kibocsátással készült cement készítmények. Norvégiában pedig üzembe helyezik az első olyan CCS (Carbon Capture and Storage) technológiával működő cementgyárat, ahonnan zéró kibocsátású termékek kerülnek majd ki.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×