eur:
394.45
usd:
369.83
bux:
65241.76
2024. április 19. péntek Emma
Usain Bolt nyolcszoros olimpiai és tizenegyszeres világbajnok jamaicai atléta, rövidtávfutó a Borussia Dortmund német labdarúgócsapat nyilvános edzésén. (MTI/EPA/Srdjan Suki)
Nyitókép: SRDJAN SUKI

Usain Bolt kulcsmeccset játszik az ausztrál futballbajnokság rajtja előtt

A világ leggyorsabb embere nem tréfált: profi focista akart lenni, és ettől már csak egyetlen lépés választja el az ausztrál Central Coast Mariners csapatánál. Pénteken kezdeni fog.

Régóta kacérkodik a labdarúgással a világ leggyorsabb embere, a 100 és 200 méteres síkfutás világcsúcstartója, az atlétikától való visszavonulást tavaly bejelentett jamaicai sprinter, Usain Bolt.

Miután utolsó versenye, a tavalyi londoni világbajnokság óta nem kellett futóedzéseire koncentrálnia, elszántságából úgy tűnt, valóban profi focistának áll. Ám

hiába boronálták össze az angol Manchester Uniteddal, amiért rajong, illetve hiába vett részt a norvég Strömsgodset és a német Borussia Dortmund egy-két edzésén

(egy alkalommal 1500 néző előtt oktatta köténnyel Dario Scuderit és fejelt egy gólt, valamint vágott egy másikat büntetőből), a 31 esztendős vágtázó nem kapott profi szerződést a sztárklubok egyikétől sem. Úgy tűnik, hiába bizonygatta a médiában, hogy új pályára áll "valamelyik top bajnokságban".

Ám még meg sem kezdődött labdarúgó-pályafutása akkor vett fordulatot, amikor idén február végén a Facebookon bejelentette,

profi szerződést fog aláírni

egy meg nem nevezett labdarúgócsapatnál.

A bejelentésből, igaz, csak nyárra, de (majdnem) valóság lett: a nyolcszoros olimpiai bajnok atléta augusztusban csatlakozott az ausztráliai Central Coast Mariners csapatához Gosfordban (Sydneytől 80 kilométerre), hathetes próbajáték-szerződéssel a kezében.

"Biztosan fogok hibázni, de azon leszek, hogy a legtöbbet hozzam ki magamból" - fogalmazott augusztus 31-ei bemutatkozó mérkőzése előtt a balszélen bevetni kívánt Bolt, hozzátéve, az irányváltásokkal vannak a legnagyobb problémái.

Az edzőmeccsen aztán a megbeszéltek szerint 20 percet kapott csereként, csapata 6-1-re nyert a Central Coast Select nevű amatőr együttes ellen.

Az ausztrál labdarúgó-szezon október 19-én rajtol, és Usain Bolt és csapata az edzőmérkőzések szakaszában most fontos állomáshoz érkezett:

pénteken a Macarthur South West United ellen Mike Mulvey vezetőedző kezdőként, a támadósorban számol vele,

és mint Bolt szavait a Reuters brit hírügynökség idézte, e mérkőzés meghatározza a klub és a sportoló további közös terveit.

A kemény edzéseknek köszönhetően mozgáskoordinációja és labdakezelése szerinte sokat javult, a helyzetkihasználó képessége pedig pénteken kiderül.

A Mariners a tízcsapatos ausztrál bajnokságban az előző idényben egyébként az utolsó helyen végzett.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Az iráni FARS hírügynökség szerint három robbanást lehetett hallani Iránban Iszfahán tartományban egy katonai bázison, ahol vadászgépek állomásoznak. Egy amerikai tisztviselő azt mondta, hogy Izrael mért csapást Iránra, a létesítmény nem nukleáris volt. Az iráni légvédelmet aktiválták. Napközben kétértelmű nyilatkozatok születtek azzal kapcsolatosan, valóban Izrael támadott-e, Teherán eddig nem vádolta ezzel meg a zsidó államot, a Hamász viszont igen. Közben Szíriát is támadás érte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×