eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Marco Rossi, a Honvéd vezetőedzője a labdarúgó OTP Bank Liga 5. fordulójában játszott Újpest FC– Budapest Honvéd mérkőzésen a Szusza Ferenc Stadionban 2015. augusztus 15-én.
Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Marco Rossi: a futballban nincsenek csodák

A futball legnagyobb igazsága, hogy a játékosok csinálják az edzőt - mondta Marco Rossi, a magyar válogatott új szövetségi kapitánya. Keretet egyelőre nem hirdet, de csak olyan futballistákra számít, akik játékban vannak.

Marco Rossi a telki MLSZ-edzőközpont Globall nevű szállodájában lakik, amíg kiválasztja állandó budapesti lakóhelyét. Rossi egyelőre másfél évre, 2019 novemberéig tervez, a 2020-as, részben hazai rendezésű Európa-bajnokság selejtezőinek befejezéséig szól a szerződése, és már készül az első mérkőzésére, szeptember 8-án Finnország ellen a Nemzetek Ligájában.

"Csupán egyetlen kétségem van. Korábban sohasem voltam hasonló szituációban, mindig klubcsapatokat edzettem, több-kevesebb sikerrel. Egy klubedző és egy szövetségi kapitány munkája között egyetlen lényegi különbség van: klubedzőként mindenre van időd; bele tudsz mászni a játékosaid koponyájába, agyába, a magad képére tudod formálni őket, a csapatot. Naponta találkozol, beszélsz, együtt élsz velük, fokozatosan megismered őket, miközben ők is megismernek téged, a futballról alkotott filozófiádat. Az én munkám most egészen más lesz" - mondta Rossi a Magyar Időknek adott interjúban.

Ebben segíthet neki Gera Zoltán, akit, mint elárulta, korábban személyesen nem ismert, az MLSZ elnöksége ajánlotta a figyelmébe, futballistaként viszony nagyra tartotta. A majdani keret többségével együtt játszott, tudja, hogyan gondolkodnak, ideális összekötő kapocs lehet közte és a játékosok között.

"Gera a világ legerősebb ligájában, a Premier League-ben hagyott kitörölhetetlen nyomot. De ennél is fontosabbak Gera emberi tulajdonságai. Szerény, alázatos sportember, már-már fájdalmasan őszinte. Márpedig

nekem ilyen segítőkre van szükségem, nem olyanokra, akik mindig azt mondják, amit az ember hallani akar"

- mondta a szövetségi kapitány.

Az olasz szakember közölte, a futballban nincsenek csodák. Minden attól függ, hogy a játékosok mennyit adnak vissza abból, amit az edző elmagyaráz nekik, begyakoroltat velük.

"A futball legnagyobb igazsága, hogy a játékosok csinálják az edzőt, és nem fordítva. A játékos az edző szerencséje.

Ha nincsenek az eredményeim a Honvéddal és a DAC-cal, soha az életben nem jutok Csányi elnök úrnak az eszébe. Vannak edzők, akik istennek képzelik magukat, és azt hiszik, hogy a játékos nekik tartozik köszönettel a sikerekért. Én tudom, hogy ez fordítva igaz" - mondta Rossi, aki egyelőre még nem hirdet keretet, még meg kell találnia a csapatát. Kijelentette, hogy aki pedig nem játszik, azt nem veszi figyelembe, márpedig például Dzsudzsák Balázsnak sincs egyelőre csapata, így ő sem számíthat meghívóra, ahogy a legnagyobb reménységnek tartott Szoboszlai Dominik sem, csak akkor, ha beverekszi magát a Salzburg felnőtt csapatába.

A kapitány egyelőre itthon nézelődik, az NB I nyitányán négy mecset látott élőben, és nagy meglepetés nem érte. Mint mondta, óriási változások nem lesznek a válogatott keretben, tíz újonccal nem állhatnak fel az első tétmeccsen. A fiatalok még nem bizonyítottak, a rutinosabb játékosok már túl vannak a csúcson, ezért három-négy új embert szeretne beépíteni, de nem feltétlenül tinédzsereket.

"Nincs időnk kísérletezni, nincs felkészülési mérkőzésünk szeptember 8. előtt, és arra sincs lehetőségünk, hogy két-három hetet együtt edzőtáborozzunk. Legfeljebb négy-öt edzésünk lesz a finnországi meccs előtt" - mondta az olasz szakvezető, és jelezte, egyelőre 2019 novemberéig tervez, addig szól a szerződése.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×