eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Liverpool, 2018. április 4.Alex Oxlade-Chamberlain, a Liverpool játékosa, miután gólt rúgott a Manchester City ellen a labdarúgó Bajnokok Ligájában a liverpooli Anfield Road-i Stadionban 2018. április 4-én. (MTI/EPA/Peter Powell)
Nyitókép: PETER POWELL

Háromgólos csodára várnak Manchesterben és Rómában is

Tökéletes meccset kell játszanunk! Ezt mondta Pep Guardiola arra a kérdésre, hogy mi kellene a Manchester City ma esti továbbjutásához a Bajnokok Ligájában. Ám lehet, hogy még az sem lesz elég. Az angol bajnokság listavezetője háromgólos hátrányból kezd a Liverpool, miként a másik párban az AS Roma is a Barcelona ellen. A tét az elődöntőbe jutás.

Tökéletes meccset kellene játszania a Manchester Citynek, ebbe biztosan beleértendő, hogy az elmúlt napok történéseivel szemben nem fér bele két olyan rövid(?)zárlat, mint a liverpooli első és a Manchester United elleni második félidő. Mindkettőben három-három gólt kapott a City. Most meg talán egy is eldöntené a sorsát.

Pep Guardiola együttese szeptemberben 5-0-ra megverte a Liverpoolt az Etihad stadionban, de ez nem feltétlenül jó kiindulás, részben azért, mert a Pool az első félidő végétől tíz emberrel játszott, másrészt valójában mindegy volt a presztízsveszteséget nem számolva, hogy – ha már nem szerez pontot – mennyivel kap ki. Ugyanakkor azt igazolja, hogy a City képes otthon sok gólt szerezni.

Augusztus 21. és március 4. között sorozatban tizennyolc mérkőzést nyert meg pályaválasztóként a Premier League-ben és a Bajnokok Ligájában, s ezek közül csak haton nem szerzett legalább három gólt.

Ugyanakkor csak ötször nyert olyan különbséggel, ami most a továbbjutását jelentené. A BL történetében mindössze kétszer, 2017-ben a Barcelona–PSG, illetve 2004-ben a Deportivo–AC Milan párharcban tudott az elöl álló csapat háromgólos hátrányból továbbjutni. Angolnak még soha nem sikerült.

A City az első mérkőzésen is sokat birtokolta a labdát, különösen a második félidőben lényegesen többet, mint a Liverpool. Arra lehet számítani, hogy este is így lesz. Ugyanakkor Jürgen Klopp aligha követi el azt a hibát, hogy lemond az ellentámadások lehetőségéről, éppen az a csatárjátékának az erőssége. A Bajnokok Ligája mostani sorozatában

a Liverpool szerezte vendégként kiemelkedően a legtöbb gólt.

A nyolcaddöntőben, az FC Porto ellen ötöt rúgott.

Az UEFA honlapja szerint Guardiola várhatóan az Ederson – Walker, Otamendi, Laporte, Delph – De Bruyne, Fernandinho, D Silva – Sterling, Agüero, Sané tizeneggyel kezd, ami azt jelenti, hogy megbontja az előző két mérkőzésen fura módon jobban támadó, mint védekező védősorát. Liverpoolban Kompany játszott belül, Laporte a szélen.

A Liverpool ezzel szemben alig változtat, csak az eltiltott Henderson helyére került be Wijnaldum, aki egyébként beállt múlt szerdán, az Anfield Roadon is. A csapat: Karius – Alexander-Arnold, Van Dijk, Lovren, Robertson – Oxlade-Chamberlain, Wijnaldum, Milner – Salah Mané, Firmino. A névsor azt sejteti, hogy Mohamed Salah bevethető lesz. Játéka kulcsfontosságú lehet a Liverpool szempontjából.

A másik párban az AS Roma kicsit hasonló helyzetben fogadja a Barcelonát, mint a City a Liverpoolt. Háromgólos hátrányból indul, s nem sikerült a hétvégi bajnoki mérkőzés, kikapott a csapat hazai pályán a Fiorentinától. A „farkasok” ősszel, talán legjobb mérkőzésükön, 3-0-ra megverték a Chelsea-t, ez ad most reményt nekik. Három- vagy annál többgólos különbséggel egyébként ezen kívül az elmúlt tíz évben csak egyszer, 2014-ben, a csoportszakaszban, a CSZKA Moszkva ellen nyertek. Az egyenes kieséses szakaszban legutóbb 2002. február 26-án tudtak győzni a most is elégséges 3-0-val. Az ellenfél az FC Barcelona volt!

(Mindkét ma esti mérkőzés 20.45-kor kezdődik, a manchesterit az M4, a rómait a Sport 1 közvetíti.)

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×