eur:
393.14
usd:
366.54
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Liverpool, 2018. április 4.Alex Oxlade-Chamberlain, a Liverpool játékosa, miután gólt rúgott a Manchester City ellen a labdarúgó Bajnokok Ligájában a liverpooli Anfield Road-i Stadionban 2018. április 4-én. (MTI/EPA/Peter Powell)
Nyitókép: PETER POWELL

Klopp: "Senki sem táncolt az öltözőben"

A Liverpool 3-0-ra megverte a Manchester Cityt a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, de sem Jürgen Klopp, sem Pep Guardiola nem gondolja, hogy a párharc lefutott lenne.

Klopp nagyon elégedett volt csapata teljesítményével, az első félidő támadójátékát fantasztikusnak, már-már tökéletesnek minősítette, s dicsérte a második játékrészben mutatott nagyon szigorú és sikeres védekezést. Fontosnak ítélte, hogy csapata nem kapott gólt. Ugyanakkor elmondta azt is, hogy a párharc még csak felénél tart, ezért aztán egyetlen játékosa sem táncolt a félidőben az öltözőben.

„Túl régóta vagyok a színen ahhoz, hogy ne tudjam, a párharc még nem ért véget.

Persze a 3-0 jobb, mint az 1-0, vagy a 2-0, De jobb a 3-1-nél is. De ez tényleg nagyszerű volt. Megvertük a világ legjobb csapatát.”

Klopp felidézte, hogy néhány éve (2014 tavaszán) 3-0-ra kikaptak a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében a Real Madridtól. Mindenki temette a csapatukat, úgy vélte, elúszott a továbbjutás. Ám ők nyertek 2-0-ra, de ha szerencséjük lett volna, akár öt-hat gólt is lőhettek volna.

Szerda este a Liverpool Salah, Oxlade-Chamberlain és Mané egy-egy góljával háromgólos előnyt szerzett az első játékrészben, de a másodikban elveszítette a legjobb emberét, az idényben már 38 gólt szerzett Mohamed Salahot. (Az egyiptominál az öt legerősebb bajnokság szereplői közül kizárólag Cristiano Ronaldo lőtt több gólt.) Salah meghúzódott, kiesését a tegnap esti találkozón jól kompenzálta a csapat. Ugyanakkor a visszavágón, ahol egyetlen liverpooli gól nagy valószínűséggel a továbbjutást garantálná, nagy szükség lenne a játékára. A mérkőzés után az egyiptomi bizakodó volt, azt mondta Jürgen Kloppnak: „Minden rendben van, nincs gond”. Ugyanakkor könnyen elképzelhető, hogy Klopp a hétvégi, az Everton elleni városi rangadón, a Mersey-parti derbin óvatosságból pihenteti majd első számú csatárát.

Az Anfield Roadon újra nagyszerű volt a hangulat, csupán a City sérült védőjét, Benjamin Mendyt nem nyűgözte le. Azt tweetelte, hogy első alkalommal van az Anfielden, de a Vélodrome jobb. (Az Olympique Marseille stadionjára és fanatikusaira utalt.)

A stadionban tapasztalt hangulattal nem volt gondja Guardiolának, a katalán edző ugyanakkor (okkal) értetlenkedett azon, milyen munkát végeztek a biztonságiak, hogy a hazaiak néhány erőszakos szurkolója kövekkel és más eszközökkel használhatatlanná tudta tenni a Manchester City buszát.

Az edző a mérkőzésről szólva azt mondta kemény a helyzet, de nem reménytelen. Van legalább kilencven percük arra, hogy megfordítsák az állást. A Manchester City rengeteget birtokolta a labdát, de egyetlen egyszer sem találta el a kaput. Ilyenre 2016. október 26., egy Manchester United elleni Ligakupa-mérkőzés óta nem volt példa. Háromgólos vereséget a mostani idényben először szenvedett a City. Ez volt a Guardiola-korszak harmadik legsúlyosabb veresége, érdekes, hogy az egyik még nagyobb pofont (2017. január 15-én) ugyancsak Liverpoolban, de a Goodison Parkban kapta a City. A másikat a Barcelona mérte Guardiola gárdájára, 2016. október 19-én, szintén 4-0-val.

Valójában nem az a tény a meglepő, hogy a Liverpool három gólt szerzett, hiszen januárban is 4-1-re vezetett a City ellen az Anfield Roadon, igaz, utána „csak” 4-3-ra nyert. Ráadásul a mostani BL-sorozatban a Pool minden más csapatnál több gólt ért el eddig. A meglepetés a City támadójátékának gyengesége volt. S azért egy kicsit az is, hogy a közel kétszázmillió euróért megerősített manchesteri védelem ennyire gyenge volt.

A keddi visszavágó előtt mindkét csapat rangadót játszik még szombaton. A Liverpool az Evertonhoz látogat a Goodison Parkba, a City az Etihadban fogadja a Manchester Unitedet. Ha nyer, bebiztosítja a bajnoki címet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×