eur:
394.06
usd:
368.36
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Újabb sztárok Győrben

Erős kerettel készül a következő évadra a Győri Audi ETO női kézilabda-csapata. Hat játékossal is szerződést kötöttek a zöld-fehérek a 2018/19-es szezonra.

Tomori Zsuzsanna továbbra is a győri csapatot erősíti. Az átlövő 1+1 éves szerződést írt alá a BL-címvédővel.

„Nagyon boldog vagyok, hogy újra tudtam hosszabbítani, remekül érzem magam Győrben. A klub és a szurkolók is mindenben támogattak az elmúlt három nehéz, sérülésekkel tarkított évben. Bíztam benne, hogy kapok arra lehetőséget, hogy ezt vissza is tudjam adni. A formám jön vissza, de a csúcsformámtól azért még messze vagyok. Tavaly a FINAL4-ra kerültem jó formába, idén azon leszek, hogy ez mihamarabb bekövetkezzen” - mondta Tomori Zsuzsanna a klub tájékoztatása szerint.

Még egy évig biztosan Győrben marad Kiss Éva, a válogatott kapus, míg a 21 éves szélső, Puhalák Szidónia is hosszabbított, 1+1 évre.

A klub két norvég és egy francia klasszis megszerzését is bejelentette.

A szezon végén végleg visszavonuló Anja Althaus helyett a norvég Kari Brattset érkezik a Vipers Kristianstad csapatától. A legutóbbi világbajnokságon ezüstérmes norvég beálló 2+1 évre kötelezte el magát Győrbe. „Nagyon örülök, hogy a válogatottbeli csapattársaimmal klubszinten is együtt játszhatok majd, ez nagy segítség lesz nekem a beilleszkedésben. Nagyon várom, hogy zöld-fehér mezben is együtt szerepelhessünk. Nagyon izgatott vagyok, hogy hamarosan Győrben játszhatok, és én magam is megtapasztalhatom a szurkolótábor támogatását. Egy álmom válik valóra azzal, hogy olyan szintű csapatokkal szemben léphetek majd pályára, mint a zöld-fehérek ellenfelei. Nagy terveim, ambícióim vannak. Természetesen szeretnék bajnoki címeket szerezni a csapatommal, és remélem, hogy én is hozzá tudok járulni a csapat sikereihez” – mondta Kari Brattset.

Rutinos, nagy BL-tapasztalattal bíró átlövő érkezik a dán FC Midtjylland csapatatából: Veronica Kristiansen hároméves kontraktust írt alá Győrben. Megszerzése azért is nagyon értékes, mivel érvényes szerződés kötötte dán klubjához, így az ő játékjogát meg kellett vásárolni jelenlegi klubjától. „Nagyon boldog és büszke vagyok, hogy magamra ölthetem a zöld-fehér mezt a következő szezonban.” – mondta Veronica Kristiansen, s elárulta, már izgatottan várja, hogy győri színekben léphessen pályára. „Hihetetlen hangulat van Győrben. Nagyon várom, hogy találkozzak a szurkolókkal, nagyon támogatónak tűnnek, szeretném mihamarabb megismerni őket. Együtt képesek vagyunk teljesíteni a kitűzött céljainkat. Szeretném a legjobbat kihozni magamból, ezért dolgozom nap mint nap – ez adja számomra a motivációt.” - nyilatkozta a norvég klasszis.

Friss világbajnok kézilabdázó is csatlakozik a Győr keretéhez nyártól. Amandine Leynaud Macedóniából teszi át székhelyét a Rába-partjára 1+1 év erejéig. „Ez a klub nagyon sokat jelent számomra, hiszen a kézilabdázás történelmének legjobb klubjáról van szó. Minden játékos szeretne itt, ilyen csapattársakkal játszani. Remek lehetőség előtt állok és nagyon boldog vagyok, hogy végre Győrben szerepelhetek" – nyilatkozta a francia hálóőr, Amandine Leynaud.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×