eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Magyar érdekeltség vasárnap a téli olimpián

Magyar érdekeltség vasárnap a téli olimpián

A téli olimpiák klasszikus versenyszáma, a férfi lesiklás lesz a phjongcshangi játékok vasárnapi programjának legnagyobb érdeklődéssel várt eseménye, amelyben Kékesi Márton is szerepel.

A férfi lesiklás soha nem egy- vagy kétesélyes verseny, bármikor előfordulhat meglepetés, ahogy négy éve Szocsiban is, ahol az osztrák Matthias Mayer "orozta el" az aranyat a favoritok elől.

Ezúttal a svájci Beat Feuz és a norvég Aksel Lund Svindal tűnik a legjobbnak, előbbi mindössze 40 ponttal előzi meg utóbbit a világkupában. A világbajnoki címvédő Feuz három, a számban kétszeres világbajnok Svindal két futamot nyert az eddigi hét vk-versenyből, ráadásul mindketten ötször állhattak dobogóra.

Rajtuk kívül még az idén szintén vk-győztes német Thomas Dressen, az olasz Dominik Paris, továbbá a norvég Kjetil Jansrud érhet a csúcsra, ha valóban meg tudják rendezni a versenyt vasárnap: az időjárás-előrejelzések szerint ugyanis erős szél várható a helyszínen, ami veszélyezteti a lebonyolítást. Végső döntés csak a rajt előtt egy órával (magyar idő szerint éjjel kettőkor) várható.

A magyarokat Kékesi Márton képviseli, akinek vérmes reményei nem lehetnek, de "bevállalós", bátor futamot ígért, ahogyan a tavalyi világbajnokságon is szerepelt.

A sílövők 10 kilométeres férfi sprintszáma viszont valóban kétesélyes párharcnak tűnik a kétszeres olimpiai bajnok francia Martin Fourcade és az első ötkarikás címére hajtó norvég Johannes Thingnes Bö között. A páros egészen elképesztő fölénnyel versenyez a szezonban, a vk eddigi 15 egyéni viadalából 14-et ők ketten nyertek.

A sífutók 15+15 kilométeres viadalának favoritja a norvég Johannes Hösflot Klaebo, de nagy riválisa lehet a címvédő és háromszoros olimpiai bajnok svájci Dario Cologna.

A szánkósoknál is átadják az első érmeket férfi egyéniben: négy éve német hegemóniát hozott az olimpia ebben a sportágban, és erre most is van esély.

A holland Sven Kramer férfi 5000 méteren sporttörténelmet írhat, hiszen sorozatban harmadszor nyerheti meg a számot; ez még egyetlen férfi gyorskorcsolyázónak sem sikerült.

A program magyar idő szerint

(a sportág után zárójelben, hogy hány számban hirdetnek győztest)

Curling:

vegyespáros selejtező: Norvégia-Kína, Finnország-Egyesült Államok, Svájc-OAR, Kanada-Koreai Köztársaság 1.05

Műkorcsolya:

csapat - jégtánc és női rövidprogram, páros kűr 2.00

Hódeszka (1):

férfi slopestyle döntő 2.00, női slopestyle selejtező 5.30

Alpesi sí (1):

férfi lesiklás (Kékesi Márton) 3.00

Sífutás (1):

férfi 15+15 km tömegrajtos (klasszikus+szabadstílus) 7.15

Gyorskorcsolya (1):

férfi 5000 m 8.00

Jégkorong:

nők, A csoport: Finnország-Egyesült Államok 8.40, Kanada-OAR 13.10

Szánkó (1):

férfi egyes 3. és 4. futam 10.50

Síakrobatika (1):

női mogul döntő 11.30 és 13.00

Sílövészet (1):

férfi 10 km sprint 12.15

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×