eur:
392.74
usd:
366.09
bux:
66823.22
2024. április 25. csütörtök Márk
Bombasztikus változás előtt a magyar sikersport?

Bombasztikus változás előtt a magyar sikersport?

Újabb éremszerzési lehetőségekhez jutnak a magyar kajak-kenu válogatott tagjai, ha egyesben és párosban nemzetenként két-két egység is indulhatna a tokiói olimpián. Egyelőre nem döntöttek a kérdésben, de a magyar szövetség örülne egy ilyen változtatásnak – mondta Schmidt Gábor elnök.

Összesen 16 helyet lehet megszerezni kajak-kenuban a 2020-as olimpiára. Hat-hat férfi és női kajakozó, valamint két-két férfi és női kenus lehet ott Tokióban. A magyar szövetség bízik abban, hogy minél több kvótát tudnak szerezni a 2019-es szegedi világbajnokságon – hangsúlyozta az InfoRádiónak Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke.

A sportvezető kiemelte: informális hírek érkeztek arról, hogy lehetnek változtatások, és

akár az egyes és páros versenyekben két egység is indulhat,

de ezt leírva még nem látták. Hamarosan Magyarországra érkezik a nemzetközi szövetség főtitkára, mivel novemberben Budapesten lesz az ICF kongresszusa, és vele is egyeztethetnek erről a kérdésről is.

"A vezetésből többen is kikérik a magyar szövetség véleményét. Folyamatosan konzultálok a vezetőkkel, és Kárai Péter, aki az európai szövetség vezetőségének tagja is kapcsolatot tart velük. Örülnénk annak, ha ez lenne a végleges döntés, és két egység is indulhatna egyesben és párosban" - tette hozzá Schmidt Gábor.

Egy ilyen szabályrendszerben az elmúlt évtizedekben több számban - különösen női kajakban - jó eséllyel magyar kettős győzelem születhetett volna; elég csak 2004-re gondolni, amikor a világ akkori két legjobbja, Janics Natasa és Kovács Katalin óriási csatát vívott az egyesbeli olimpiai szereplésért, és Kovács Katalin végül Athénban nem indulhatott egyesben.

A sportvezetővel készült interjút teljes terjedelmében meghallgathatják szombaton délután fél 6-tól a Víztükör című magazinműsorban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Április végétől soha nem látott gyorsasággal jönnek a GDP-adatok

Április végétől soha nem látott gyorsasággal jönnek a GDP-adatok

A legutóbbi negyedéves magyar GDP-adatok kapcsán kevésbé volt ok az örömre, hiszen a tavalyi utolsó negyedévben a magyar gazdaság teljesítménye megegyezett az előző negyedévivel, vagyis elakadt a harmadik negyedévben megindult növekedés. Az idei első negyedévvel kapcsolatban viszont már most jó hír, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) – 13. tagállamként az unióban – 30 napos határidővel publikálja majd első GDP-becslését, azaz az eddigi, a negyedévet követő 45. napon közölt GDP volumenindexet 15 nappal korábban, a negyedévet követő 30. napon teszi közzé. A lépés jelentőségéről és annak hátteréről a statisztikai hivatalt kérdezte a Portfolio.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×