eur:
393.85
usd:
367.98
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Téli olimpia: Oroszországnak nem maradt más választása

Téli olimpia: Oroszországnak nem maradt más választása

169 orosz sportoló indulhat február 9-én kezdődő phjongcshangi téli olimpián. Dénes Ferenc sportközgazdász szerint nem volt más választásuk az oroszoknak, akik hiába indulnak majd semleges zászló alatt, a sikereik orosz sikerek lesznek.

Az Orosz Olimpiai Bizottság bejelentése szerint 169 orosz sportoló indulhat független színekben a február 5-én kezdődő phjongcshangi téli játékokon. Nem indulhat a dél-koreai születésű, hatszoros olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó Viktor An, a váltóban olimpiai bajnok sílövő Anton Sipulin, valamint a világbajnok sífutó Szergej Usztjugov, akiknek indulásához annak ellenére sem járult hozzá a nemzetközi szervezet, hogy soha nem buktak meg doppingvizsgálaton.

A NOB szombaton közölte: 389 orosz sportolónak adott engedélyt, hogy semleges zászló alatt részt vegyen a téli olimpián. Ők azok a sportolók, akik országuk doppingbotránya ellenére is igazoltan tisztán versenyeztek, így - sikeres kvalifikáció esetén - ott lehetnek az ötkarikás játékokon.

"Nem maradt más választásuk az oroszoknak, mint hogy elfogadják ezt a feltételt, a bojkott összetörné azt a sportpolitikát, amelyet az elmúlt években folytattak" - mondta a hír nyomán Dénes Ferenc sportközgazdász az InfoRádióban, és hozzátette, kevesebben és semleges zászló alatt indulhatnak, de ők orosz sportolók lesznek, akárhogy is hívja őket a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, és a sikereiket is orosz sikereknek fogják tekinteni.

"Bizonyos értelemben van bennük egy csak azért is érzés, és ez minden sikert fel fog értékelni, de érzékeny veszteség, hogy nem minden sportágban a legjobbjaik indulnak" - mondta Dénes Ferenc, és példaként a jégkorongot és a műkorcsolyázást említette, ahol ha nem szerepelhetnek a legjobbak, az nyilván rontja majd az olimpiai versenyek színvonalát is. 

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×