eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Zidane: ez nagy bukás a számomra

Zidane: ez nagy bukás a számomra

Magára vállalta a felelősséget Zinedine Zidane azért, hogy csapata, a Real Madrid hazai vereséggel a negyeddöntőben búcsúzott a spanyol labdarúgó Király Kupától.

"Logikus eredmény született, ez az ellenfél meccse volt, nem a miénk. Én vagyok a felelős mindenért, és ez egy nagy bukás a számomra" - mondta a sajtótájékoztatón a Leganéstől szerdán elszenvedett 2-1-es vereség után, hozzátéve, hogy edzői pályafutása legszomorúbb estéjét élte meg.

A Real Madrid 1-0-ra győzött idegenben, és a hazai visszavágón, melyen Zidane pihentette több játékosát, köztük Cristiano Ronaldót és Gareth Bale-t, 2-1-es hátrányban nagy erőket mozgósított az egyenlítésért, de nem járt sikerrel. Így a 2016-ban kinevezett vezetőedző idén sem tudja megnyerni azt a kupát, amely hiányzik még neki.

A fővárosi elitcsapat, amelynek költségvetése tizenötször nagyobb, mint a Leganésé, a bajnokságban is bukdácsol - a negyedik helyen áll és 19 pont a hátránya az éllovas Barcelonával szemben -, de legutóbb, vasárnap 7-1-re verte a Deportivo La Corunát, ami azt a látszatot keltette, hogy kimászott a gödörből. A kupabúcsú után viszont mindent egy lapra kell feltennie a Paris Saint-Germain ellen sorra kerülő Bajnokok Ligája nyolcaddöntőben.

"Éppen most buktunk el egy sorozatban, egy másikban nagyon messze vagyunk (a sikertől), így csak a Bajnokok Ligája maradt nekünk" - ismerte el a francia tréner, akinek a helyzete kezd igazán nehézzé válni - először a kinevezése óta. A kritikusok többek között azt vetik a szemére, hogy felforgatott csapatot szerepeltetett a kupában, miközben a bajnokságban már nem sok babér teremhet a Real Madrid számára.

Igennel válaszolt arra a kérdésre, hogy jövője attól a BL-párharctól függ-e.

"Én vagyok a felelős a kialakult helyzetért, mivel én vagyok a főnök. Nekem kell megtalálnom a megoldásokat. Néhányra már rábukkantunk, de nem vagyunk eléggé következetesek" - mondta, hangsúlyozva ugyanakkor, hogy küzdeni fog.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×