eur:
393.92
usd:
364.85
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Ezt mondta Federer Fucsovicsnak a meccs után

Ezt mondta Federer Fucsovicsnak a meccs után

A legendás John McEnroe és a hatszoros bajnok Novak Djokovic is gratulált Fucsovics Mártonnak, akit hétfőn Roger Federer búcsúztatott az ausztrál nyílt teniszbajnokság nyolcaddöntőjében.

Csütörtöki sajtótájékoztatóján a 25 éves magyar játékos elmondta, az öltözőben McEnroe és Djokovic mellett legyőzője, a 19-szeres Grand Slam-tornagyőztes svájci sztár is elismerően nyilatkozott teljesítményéről.

"Federer a pályán, majd az öltözőben is gratulált, és elmondta, örül, hogy Grand Slam-tornán lát viszont, miután tavaly edzettünk néhány napot Svájcban. Djokovic pedig sok siker kívánt a folytatáshoz" - mesélte Fucsovics, aki tavaly a világranglista 159. helyéről kezdte az évet, a jövő heti ATP-rangsorban viszont már a 63. lesz.

Egy hónapos ázsiai-ausztráliai túrájáról elmondta, az indiai Púnában öt meccslabdáról kapott ki a nyolcaddöntőben, de utólag örül, hogy így alakult, mert több ideje maradt akklimatizálódni Canberrában.

Az ottani challenger tornán megnyert első fordulós mérkőzés után "kinyílt" előtte az út, mivel alacsonyabban rangsorolt ellenfelek következtek, majd a döntőben attól az Andreas Seppitől kapott ki, aki volt top 20-as, és Federert is legyőzte már.

"Melbourne-ben aztán végre átszakadt a gát, főtáblás meccset nyertem. Juan Martin del Potróé volt a felettem lévő szekrény az öltözőben, és folyton elfoglalta a padot, ezért állva kellett öltöznöm, aztán amikor a harmadik körben kiesett, vagyis nálam hamarabb, akkor utána már lett helyem" - idézte fel az Australian Opent Fucsovics, hozzátéve, városnézésre ezúttal nem maradt ideje, mivel minden napját a tenisz töltötte ki. A Federer elleni nyolcaddöntőt azóta már kétszer visszanézte.

A jövő hétvégi belgiumi Davis Kupa-nyolcaddöntőről szólva Fucsovics úgy vélekedett, hogy a magyar válogatott képes a meglepetésre, és nem esélytelenként láp pályára Liége-ben a legutóbb döntős házigazdák ellen. A DK után a budapesti challenger torna, majd Marseille, Dubaj, Indian Wells és Miami következik a versenynaptárában.

Edzője, Sávolt Attila azt mondta, nehezen hagyták ott Melbourne-t, és nagy élmény volt a Grand Slam-torna.

"Két éve az Australian Open volt az első közös tornánk, Marci még a selejtezőben indult, és az edzések mellett meditációs gyakorlatokat is végeztünk. Ő azt képzelte el maga elé, hogy Roger Federerrel a Rod Laver Arénában játszik, ami idén megvalósult" - jelentette ki a tréner, kifejtve, tanítványa első szervája még kicsit hullámzó, de dolgoznak a javításán.

Szűcs Lajos, a Magyar Tenisz Szövetség elnöke hangsúlyozta, hogy hosszú és kitartó munka eredménye ez a siker, de ez is csak egy állomás.

"Pár éve még kevesen bíztunk Marciban, most már annál többen vagyunk" - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×