eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Így várjuk az új focisorozat sorsolását

Így várjuk az új focisorozat sorsolását

Az első alkalommal kiírt Nemzetek Ligája sorsolását szerdán délben tartják. A szeptemberben rajtoló sorozaton az Európa-bajnoki részvételt is ki lehet vívni.

Az idén debütáló sorozatban Európa 55 országának válogatottja négy külön osztályban (A, B, C, D) méri majd össze tudását, s mindegyikből egy csapat szerez indulási jogot a 2020-as Európa-bajnokságra. Az A-ban a kontinens 12 legerősebb csapata kap helyet, a B-ben a 13-24. pozícióban található együttesek, míg a C (25-39.) és a D (40-55.) ligák ennél bővebb létszámmal indulnak.

Minden osztályban négy csoportra osztják a válogatottakat, amelyek 2018 szeptemberében, októberében és novemberében oda-visszavágós alapon játszanak egymással a csoportelsőségért. Az eredmények alapján a B-, C- és D-osztály csoportgyőztesei egy osztállyal feljebb jutnak, az A-, B- és C-osztály csoportutolsói pedig kiesnek. De ami fontosabb, hogy minden osztály négy-négy csoportgyőztese 2020 márciusában elődöntő-döntő rendszerben megmérkőzik a fennmaradó négy Eb-helyért. Mindegyik kategóriában az a legelőkelőbb helyen záró válogatott jut indulási joghoz, amelyik a 2019 őszén záruló hagyományos Eb-selejtezők során lemaradt a részvételt garantáló első és második helyekről.

A magyar válogatott a C osztályban kiemelt,

biztosan elkerüli a román, a skót és a szlovén csapatot.

A Nemzetek Ligájában a harmadik vonal programjának kialakításakor fontos szempont lesz, hogy Finnország és Norvégia az éghajlati viszonyok miatt novemberben már nem játszhat mérkőzést hazai pályán, továbbá Észtország, valamint Litvánia hazai mérkőzéseinek időpontjait is befolyásolhatja a téli időjárás. Emiatt a négy csapatból legfeljebb kettő szerepelhet azonos csoportban.

A sorsolást követően az azonos csoportba került válogatottak képviselői a helyszínen egyeztetnek majd a meccsek helyszínéről, pontos dátumáról és kezdési időpontjáról.

Az elsődleges kezdési időpont - közép-európai idő szerint - 20.45 óra lesz, hétvégén viszont a mérkőzések többsége 18 órakor kezdődik majd, de ezeken a napokon is lesznek meccsek 20.45-től is, illetve 15 órától.

A Nemzetek Ligája 2018-as játéknapjai:

szeptember 6-8.

szeptember 9-11.

október 11-13.

október 14-16.

november 15-17.

november 18-20.

A sorsolás kalapjai:

Az A-osztály:

1. kalap: Németország, Portugália, Belgium, Spanyolország

2. kalap: Franciaország, Anglia, Svájc, Olaszország

3. kalap: Lengyelország, Izland, Horvátország, Hollandia

A B-osztály:

1. kalap: Ausztria, Wales, Oroszország, Szlovákia

2. kalap: Svédország, Ukrajna, Írország, Bosznia-Hercegovina

3. kalap: Észak-Írország, Dánia, Csehország, Törökország

A C-osztály:

1. kalap: Magyarország, Románia, Skócia, Szlovénia

2. kalap: Görögország, Szerbia, Albánia, Norvégia

3. kalap: Montenegró, Izrael, Bulgária, Finnország

4. kalap: Ciprus, Észtország, Litvánia

A D-osztály:

1. kalap: Azerbajdzsán, Macedónia, Fehéroroszország, Grúzia

2. kalap: Örményország, Lettország, Feröer-szigetek, Luxemburg

3. kalap: Kazahsztán, Moldova, Liechtenstein, Málta

4. kalap: Andorra, Koszovó, San Marino, Gibraltár

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×