eur:
393.83
usd:
368.29
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Baji Balázs: erről nem is álmodtam

Baji Balázs: erről nem is álmodtam

Baji Balázs lett az elmúlt év legjobb férfi sportolója a sportújságírók szavazatai alapján. A világbajnoki bronzérmes gátfutó az idén sem lassít: szeret versenyezni.

Önmagában fantasztikus esemény volt, és nem csak azért, mert díjazott lehettem, de így, hogy a kezemben tarthatom az év sportolója díját, végképp jó emlék marad - mondta az InfoRádiónak adott interjúban Baji Balázs díjkiosztó gála után.

Álmodott arról korábban, hogy ezt a díjat megkapja?

Nem, mert nem hittem volna, hogy itthon, ahol ennyire fontos a sport, és ilyen fantasztikus sikereket érnek el a sportolók, az év legjobbja lehetek. Természetesen ahogy közeledtünk a díjátadó gála időpontjához, és bekerültem az első három közé, kezdtem reménykedni benne, de az utolsó pillanatig sem lehettem biztos benne, hogy az én nevemet mondják ki, hiszen Liu Shaolin Sándor vagy Szatmári András is kiváló sportember, nyugodtan állhatna most itt a helyemben. Nagy megtiszteltetés és nagy büszkeség, hogy ilyen mezőnyben lehettem az első.

Mekkora lendületet ad ez az elismerés és a sok pozitív energia, amely a londoni vb-bronz óta árad ön felé?

Sok energiát és motivációt ad, és nem csak azért, hogy ezt újra átéljem, persze az is jó lenne... De inkább azért, hogy ennyit számít az elért eredmény sokaknak, és hogy ennyi embernek szereztem örömet és boldogságot. Ez nagyon jóleső érzés, ami motivál, erőt ad, hogy a következő versenyekre is legalább ilyen keményen készüljek fel, ha nem keményebben.

Mi lesz a következő feladat?

Hamarosan kezdődik a fedett pályás szezon, lesz fedett pályás világbajnokság is, ez a közeljövőben izgalmas pillanatokat nyújt. Utána a szabadtéri szezonban lesz Európa-bajnokság, Gyulai Memorial és rengeteg más verseny. Nem áll meg az élet, folytatjuk tovább a munkát, amit elkezdtünk, és bízom benne, hogy hasonló színvonalon tudok majd teljesíteni az idén is.

Végigdarálja a dupla szezont?

Igen, én szeretek versenyezni. Azért készülünk és edzünk, hogy versenyezzünk. Tavaly nagyon bátran versenyeztem, nagyon sok mindent elvállaltam, és ha az egészségem engedi, akkor az idén is szeretném így folytatni - természetesen a szakma és a józan ész határain belül.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×