INFORÁDIÓ 
2018. július 21. szombat
Dániel, Daniella
doppinglabdarúgásvilágbajnokságlemondásvitaly mutko
Nagy botrány, lemondott a foci-vb szervezőbizottságának vezetője

Nagy botrány, lemondott a foci-vb szervezőbizottságának vezetője

InfoRádió

Lemondott a 2018-as labdarúgó-világbajnokság szervezőbizottságának vezetéséről Vitalij Mutko, akit azzal vádolnak, hogy érintett lehetett az államilag irányított orosz doppingprogramban.

Mutko két nappal azután jelentette be távozását, hogy lemondott az Orosz Labdarúgó-szövetség elnöki pozíciójáról, mondván, csökkenteni szeretné a 2018-as világbajnoksággal kapcsolatos kritikák erejét.

A Nemzetközi Antidopping-szövetség (WADA), illetve a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) azzal vádolja a Vitalij Mutkót, hogy még sportminiszteri tisztségében szerepet vállalt az államilag irányított doppingolásban a 2014-es szocsi téli olimpia idején - tudósított az AP hírügynökség. A vezető határozottan visszautasította a vádakat.

A két szervezet egyébként nem állította, hogy Mutko személyesen is részt vett volna a programban, ennek ellenére - mivel az általa vezetett minisztérium "nem tartotta tiszteletben" a doppingellenes szabályokat - élete végéig eltiltották az olimpiai eseményektől.

A labdarúgó-világbajnokság szervezőbizottságának élén a szervezet eddigi vezérigazgatója, Alekszej Sorokin lett.

Felfüggesztések

December elején a NOB azonnali hatállyal felfüggesztette a doppingbotrányba keveredett Orosz Olimpiai Bizottságot (OKR), felfüggesztette az OKR-t vezető Alekszandr Zsukov NOB-tagságát, továbbá ekkor tiltották ki minden ötkarikás eseményről  Vitalij Mutkót. Az orosz sportolók az olimpiai zászló alatt, „Olimpiai Sportoló Oroszországból” (OAR) megjelöléssel indulhatnak a februári phjongcshangi téli játékokon.

Legutóbbi cikkeink a témában

Sűrűbben lesznek doppingellenőrzásek

Döntöttek az olimpiai indulásról az oroszok

Putyin: Oroszország is felelős

Súlyosbodik az orosz doppingbotrány

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
 
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH