eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Vb-győztes lett a szövetség elnöke

A kétszeres világbajnok Pető Tibor lett a Magyar Evezős Szövetség (MESZ) új elnöke, mivel hétfőn az elnökválasztás céljából összehívott rendkívüli közgyűlés három évre, 2020 októberéig biztosította a bizalmáról.

"Most beszélnek a vb-siker után a sportágról, de tudjuk, hogy ez a csoda három napig tart" - utalt a sportvezető a Simon Béla, Juhász Adrián duó aranyérmére, amelyet - Kolláth Vandával kiegészülve - a kormányos kettesek vetélkedésében ért el szeptember végén a floridai Sarasota-Bradentonban. "Így volt ez 2001-ben, 2002-ben és 2005-ben is".

Pető Tibor hozzátette, elnökként fontosnak tartja a megfelelő versenyzői, majd edzői életpályamodell kialakítását, valamint azt, hogy az evezéssel - köszönhetően a hatékonyabbá váló szabadidős programoknak - a mostaninál több embert érjenek el. Hangsúlyozta, lobbierejét kihasználva igyekszik a sportág számára minél nagyobb anyagi forrást biztosítani.

A 36 éves Pető kétszeres világbajnok (2001, 2002), olimpiai ötödik helyezett (2000), jelenleg Vác alpolgármestereként dolgozik.

Az általános alelnök, Cseh Ottó bár felkerült a jelölő bizottság jelöltlistájára, napokkal a közgyűlés előtt visszalépett az elnöki jelöléstől. A jelöltlistára a szövetség szakmai alelnöke, a szintén világbajnok Varga Tamás mellé a közgyűlés elején Pető Tibor neve került fel. A közgyűlésen végül az ötvenkilenc szavazatból Pető harminchetet, Varga huszonkettőt kapott.

Pető Tibor előtt 2014 novemberétől Bényi Szabolcs volt a MESZ vezetője, de egy hónappal ezelőtt megsokasodott feladatai miatt mondott le posztjáról.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×