eur:
389.29
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Hosszú Katinka már négy aranynál tart Koppenhágában

Hosszú Katinka már négy aranynál tart Koppenhágában

Hosszú Katinka 200 méter háton megszerezte harmadik, majd 100 méter vegyesen negyedik győzelmét is az úszók koppenhágai rövidpályás Európa-bajnokságán, egyszersmind pályafutása 13. és 14. aranyérmét harcolva ki 25 méteres medencében.

Az Eb harmadik napján a hátdöntőben címvédőként vízbe szálló, háromszoros olimpiai bajnok elmaradt ugyan saját világcsúcsától (1:59.23 p), így is biztosan nyert riválisai előtt 2:01.59 perces idővel. A szám döntőjében szereplő másik magyar, Burián Kata ötödik lett (2:04.94).

Hosszú, aki a dán fővárosban már győzött 400 méter vegyesen és 100 méter háton, a vegyesszám fináléjában is remekelt. Egy ideig ugyan tartotta vele a lépést a svédek klasszisa, Sarah Sjöström, de a hajrá a magyar kiválóságé volt, aki 57 másodpercen belüli idővel (56.97) - négytizednyire saját világrekordjától - végzett az élen, titulusát itt is megvédve. Ebben a döntőben is volt honfitárs szereplő Verrasztó Evelyn személyében, aki nyolcadikként ért célba (59.99).

"Nagyon jó délután volt a mai! Mindkét számban erős volt a mezőny" - nyilatkozta az MTI-nek Hosszú. Kiemelte, a mögötte végül ezüstérmes ukrán hátúszó, Darina Zevina rövid pályán remek teljesítményre képest, tavaly csupán egy tizedre volt a világcsúcsától, ezért tudta, hogy erős rivális lesz, vegyesen pedig az olimpiai bajnok svéd Sarah Sjöström mellett úszott.

Hozzátette, a két futam között egy óra állt a rendelkezésére egy eredményhirdetéssel, de a vegyes fináléja során érezte az izmain, hogy nemrég szintén döntőt úszott, ezért egy kicsit bosszantja, hogy a 100 vegyes csütörtöki előfutamában nem ért el két tizeddel jobb eredményt, hogy a világcsúcs is összejöjjön.

"Persze, úgy gondolom, nincs okom a szomorkodásra. Mindkét győzelemnek nagyon örülök, jó volt versenyezni. Akkor vagyok elégedett, ha világrekordot is úszom, mert akkor tényleg a legjobbamat nyújtottam és előreléptem, de ha az eredményeket nézem, akkor a négy aranyéremnél több eddig nem lehetett volna" - összegzett.

A női 200 méter pillangón Kapás Boglárka, a 800 méter gyors ezüstérmese remek hajrával negyedikként csapott a célba, egyéni legjobbját megjavítva (2:06.02), míg jó kezdés után csak hetedik lett Szilágyi Liliána (2:07.45).

"Jóleső futam, felszabadult, könnyed úszás volt, szinte végig nagyon élveztem. Aztán az utolsó ötven méter már nagyon fájt, úgy éreztem, sosem jön a fal" - nyilatkozta Kapás.

Felidézte, úgy érkezett a dán fővárosba, hogy szeretné megjavítani a legjobbját, de talán még az egyéni csúcsnál is örömtelibb a negyedik hely.

"Könnyű volt beírni a négy legnehezebb versenyszámot, ami létezik, de most, hogy itt vagyok, érzem, hogy nem is olyan egyszerű teljesíteni, amit terveztem" - fogalmazott.

A nap egyetlen magyar érdekeltségű férfidöntőjében, 1500 méter gyorson Lakatos Dávid a nyolcadik pozícióban zárt (14:52.54).

A pénteki utolsó fináléban a női 4x50 gyorsváltóban a Bordás Beatrix, Gyurinovics Fanni, Verrasztó Evelyn, Szilágyi Liliána összetételű négyes hetedik lett 1:39.98 perces idővel. Az Európa-bajnoki címet Hollandia kvartettje szerezte meg 1:33.91-es világcsúccsal.

Ha kevéssel is, de kiszorult a döntőből 50 méter gyorson Lobanovszkij Maxim, aki nyolc századdal elmaradva délelőtti országos csúcsától, 21.26 másodperccel az esti elődöntőben összesítésben a kilencedik lett. Három századon múlott, hogy fináléba jusson.

Három versenynap után a magyar csapat öt arannyal, két ezüsttel és egy bronzzal az éremtáblázat második helyét foglalja el az oroszok (6, 2, 2) mögött.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×