eur:
394.51
usd:
369.94
bux:
65173.41
2024. április 19. péntek Emma

Spurs: nagyon „kéne” Kane

Nyolc mérkőzéssel folytatódik ma a labdarúgó Bajnokok Ligája. A sláger az angol és az olasz bajnoki listavezető, azaz a Manchester City és a Napoli találkozója Itáliában. A címvédő Real Madrid a Wembley-ben a Tottenhammel játszik.

E CSOPORT: A csoportját vezető Liverpool nagy favorit az NK Maribor ellen. A „vörösök” az előző körben idegenben 7-0-ra verték ellenfelüket. Sadio Mané és Adama Lallana sérült, Coutinho játéka kétséges, de a szlovén bajnok így sem jelenthet gondot. A másik párban a Sevilla fogadja a Szpartak Moszkvát. A másik orosz együttes, a CSZKA tegnap meglepetést okozott, a spanyoloknak kevésbé megy, mint az előző években, a Szpartak nagyon megverte legutóbb a Sevillát, most mégis szinte minden fogadóiroda az andalúzok sikerét jósolja.

A csoport állása: 1. Liverpool 5 pont, 2. Szpartak 5, 3. Sevilla 4, 4. Maribor 1

F CSOPORT: A Manchester City még százszázalékos, de Pep Guardiola nagyon dicsérte a két hete a második félidőben kitűnő teljesítményt nyújtó Napolit. Az olaszok eddig mindkét idegenbeli meccsüket elveszítették, otthon feltétlenül javítaniuk kellene, hogy a Sahtar pozíciója ne erősödjön meg nagyon velük szemben. Csak a régóta hiányzók nem állnak az edzők rendelkezésére, Arkadiusz Milik az egyik, Benjamin Mendy és Vincent Kompany a másik oldalon. A Sahtar Harkivban fogadja a csoport leggyengébb tagját, a Feyenoordot. Két kulcsjátékosa nélkül: Darijo Srna és Jaroszlav Rakitszkij is eltiltott.

A csoport állása: 1. Manchester City 9 pont, 2. Sahtar 6, 3. Napoli 3, 4. Feyenoord 0.

G CSOPORT: Az este egyetlen, nem háromnegyed kilenckor, hanem magyar idő szerint már hat órakor kezdődő mérkőzésén a Besiktas, az ősz eddigi meglepetéscsapata az AS Monacót fogadja. A törökök csak nyertek eddig, egy újabb siker matematikailag is a továbbjutást jelentené. Gulácsi Péter csapata, az RB Leipzig ezúttal Portóban játszik. Akár egy döntetlen is jelentősen javítana továbbjutási esélyein.

A csoport állása: 1. Besiktas 9 pont, 2. RB Leipzig 5, 3. FC Porto 3, 4. AS Monaco 1

H CSOPORT: Az utóbbi hetekben a spanyol bajnokságban gyengélkedő Real Madrid Angliában, a londoni Wembley-ben a Tottenham vendége lesz. Dani Carvajal, Mateo Kovacic, Raphael Varane és Keylor Navas is sérült. A másik oldalon Harry Kane játéka kétséges – óriási érvágás lenne a Spursnek a csatár hiánya. A másik párban a Borussia Dortmund nagy favorit Sallai Roland csapata, a ciprusi APOEL ellen.

A csoport állása: 1. Totenham Hotspur és Real Madrid 7-7 pont, 3. Borussia Dortmund 1, 4. APOEL 1.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Példátlan, történelmi lépésre készül Donald Trump: jogászok ezreit fogja mozgósítani

Példátlan, történelmi lépésre készül Donald Trump: jogászok ezreit fogja mozgósítani

Ahogy a Politico beszámol róla, Donald Trump volt amerikai elnök kampánya saját tájékoztatása szerint több mint százezer jogászt és ügyvédet fog hadba állítani, hogy felügyelje a 2024-es választások tisztaságát. A kezdeményezés, amelyet a Trump-kampány és a Republikánus Nemzeti Bizottság "az ország történetének legkiterjedtebb és legmonumentálisabb választási integritási programjaként" jellemzett, magában foglalja a jelentkezők képzését is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×