eur:
395.05
usd:
366.06
bux:
65186.32
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Pedofilvád miatt váltott edzőt a vizes vb magyar sztárja

Pedofilvád miatt váltott edzőt a vizes vb magyar sztárja

A BVSC-ben folytatja pályafutását a hazai úszó-vb közönségkedvence, Kozma Do­minik.

Elhagyja az MTK-t és a pedofilbotrányba keveredett edzőjét, Tóth Ramont Kozma Dominik, és mostantól a BVSC-ben Nagy Péterrel dolgozik, aki a világbajnokságra is felkészítette a bronzéremig jutó sportolót.

"Nagyon nehéz döntés volt, hiszen Ramon nemcsak az ed­zőm, hanem az egyik legjobb barátom is. Sajnos nagyon megviselte az ellene folyó lejárató hadjárat, amikor pedofilvádakkal illették. Lerombolták az életét, nemcsak a szakmai karrierjét, hanem emberként is tönkretették" - mondta a Borsnak.

Kozma nem bírta, hogy nem volt partnere a medencében, egyedül edzett a magára maradt a trénerrel.  A BVSC-ben Bernek Péterrel és egy vietnami gyorsúszóval készülhet, ők húzhatják előre. A világbajnoki bronzérmes Kozma még jobb eredményeket szeretne elérni, a legnagyobb álma, hogy a tokiói olimpián aranyat nyerjen.

"Ha nem ez lenne a célom, akkor visszavonulnék. Egy él­sportoló nem állhat úgy a rajtkőre, hogy nem az első hely lebeg a szeme előtt. Előbb azonban a rövid pályás Eb-n szeret­nék a csúcsra jutni" – mondta Kozma Dominik.

A legnagyobb vízfelület

"Nagyon szeretek dolgozni, elvégezni azt a munkát, ami az eredményhez kell. Itt megvan a megfelelő szakmai háttér ahhoz, hogy mindent elérjünk, amit elterveztünk" - nyilatkozott az MTI tudósítása szerint Kozma Dominik.

"Mindig mindent meg akarok nyerni,

nem arra akarom felkészíteni magam, hogy második vagy hatodik legyek" - jegyezte meg.

Hozzátette, Magyarországon itt a legtöbb a vízfelület, ami elengedhetetlen feltétele a sikernek, ráadásul olyan csapattársai vannak, mint például Bernek Péter, ennek köszönhetően pedig az edzéseken is komoly a versengés. A decemberi rövidpályás Európa-bajnokságot illetően megjegyezte, még nagyjából négy kilóra van a versenysúlyától, de jó ütemben halad a felkészülése.

Nagy Péter, az úszószakosztály vezetője szerint egész biztosan pozitívan hat majd tanítványára, hogy a nyári világbajnokságon "megérezte, milyen, amikor szeretik", így ugyanis még inkább akar majd bizonyítani.

"A BVSC-Zugló az utánpótlás-nevelés mellett élen jár abban is, hogy a lehető legprofesszionálisabb körülményeket biztosítsa versenyzőinek. Ehhez az elmúlt években több milliárd forint értékű infrastrukturális fejlesztést hajtottunk végre a Szőnyi úton, amellyel a klub visszakerül oda, ahol a helye van, azaz az élvonalba. Ezt bizonyítja Kozma Dominik igazolása is" - mondta Szatmáry Kristóf, a klub elnöke.

A BVSC-Zugló első embere emlékeztetett rá, hogy Hosszú Katinka eredményeit leszámítva - aki egymaga képviselte klubját - a vasutas egyesület teljesített a legjobban az idei vizes világbajnokságon a döntős helyezéseket tekintve: Verrasztó Dávid ezüstérmet, Verrasztó Evelyn két, Bernek Péter pedig egy hatodik helyet szerzett.

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×