INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Kemény Dénes kemény üzenete Bernd Storcknak

InfoRádió
A vízilabda-szövetsége elnöke, egykori sikerkapitány szerint a futballválogatott szakvezetője lehetne sokkal önkritikusabb.

Interjút adott a Délmagyarországnak Kemény Dénes, a vízilabda-szövetség elnöke, és beszélt a válogatottal elért sikereiről, az olimpiai aranyérmekről, de megkérdezték a fociról is. Például, hogy mit tett volna Bernd Storck szövetségi kapitány helyében, akinek a távozását követelték a szurkolók az utolsó, Feröer-szigetek elleni világbajnoki selejtezőn.

"Ha a közönség azt szeretné, hogy ne folytassam, nem lehet annyira fontos, hogy én mit képzelek a helyzetről.

Ha érzékelem, hogy a csapat egy nem magas szinten jegyzett ellenféllel szemben nem játszik jól, csak nehezen nyer, mentem volna az elnökhöz. Az eredmény elfogadható lenne, mert Svájc és Portugália megelőzhet, de voltak halványabb eredmények. A kapitány lehetett volna önkritikusabb. Amikor Londonban ötödikek lettünk, és hazajöttem, nem vártam meg, hogy az elnök milyen jövőt tervez, eldöntöttem, hogy nem folytatom. Megnéztem az elnökség névsorát, és úgy voltam vele, hogy ezek azért engem ne váltsanak le" - mondta Kemény Dénes.

A címlapról ajánljuk