eur:
394.32
usd:
370.28
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Nagy változás a magyar sikersportágban

Változik a világbajnoki program a kajak-kenusoknál, a jövő évi viadalon a női kenusok sokkal több számban indulhatnak, mint korábban.

A nemzetközi sportági szövetség honlapjának híre szerint a portugáliai Montemor-o-Velhóban augusztusban sorra kerülő vb-n több módosítás is lesz az idei műsorhoz képest.

  • Több mint tíz év után visszatér a programba a férfiak C-4 500 méteres száma,
  • a női kenusok pedig az eddigi 200 egyes és 500 páros mellett 500 méter egyesben, 200 méter párosban és 5000 méter egyesben is versenyezhetnek.
  • Annak ellenére, hogy az ötkarikás kínálatból kikerült, marad a vb-műsorban a férfi K-4 1000 méteres és a férfi K-2 200 méteres verseny.

Jövőre két világkupa-viadalt rendeznek a gyorsasági kajak-kenusoknak, az elsőt a 2019-es, olimpiai kvalifikációs vb-nek is otthont adó Szegeden - május 18-20-án -, a másodikat pedig Duisburgban, egy héttel később.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×