eur:
389.19
usd:
362.6
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Nyertek a magyar kézisek Minszkben

A magyarok szerdán Koszovó 37-12-es legyőzésével kezdték a sorozatot.

Női Eb-selejtező, 2. forduló, 7. csoport: Fehéroroszország-Magyarország 18-25 (8-12)

Kim Rasmussen együttese nem kezdte jól a találkozót, sokat hibázott, ezért a szövetségi kapitány a tizedik percben, 4-2-es hátránynál időt kért. A hazaiak sem játszottak jól, ezért nem volt magas a színvonal, a két kapus viszont remekül védett.

A magyarok az első félidő második felében Görbicz Anita irányításával öt gólt szereztek és egyet sem kaptak, így a szünetre megnyugtatóvá vált az előny (8-12).

A fehéroroszok a második felvonásban is pontatlanul kézilabdáztak, így a vendégek előnye folyamatosan nőtt (11-18), mert bár a kidolgozott, tervszerű akciók hiányoztak támadásban, Bíró Blanka továbbra is kiválóan védett. A hajrában nem változott a játék képe, a magyar válogatott végül magabiztosan győzött.

A hazai csapat és egyben a mezőny legeredményesebb játékosa a Békéscsaba korábbi jobbszélsője, Natallia Vaszilevszkaja volt tíz góllal.

A magyar együttes márciusban a világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes Hollandia ellen folytatja szereplését a kvalifikációs sorozatban.

A csoportok első két helyezettje, valamint a hét legjobb harmadik jut ki az olimpiai kvalifikációs kontinenstornára, amelynek jövő decemberben Franciaország ad otthont.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×