eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Már senki sem akarja vállalni Hosszú Katinkát

Már senki sem akarja vállalni Hosszú Katinkát

Hosszú Katinka és az úszóiskolája már tavasz óta használja a vizes világbajnokságra felépített Duna Aréna tanmedencéjét, csak ezt nem tudni, hogy miért éppen az Iron Aquatics a kedvezményezett, és miért.

A 24.hu megpróbálta kideríteni, milyen szerződést kötött Hosszú Katinka és klubja a Duna Aréna használatára, de egyelőre még azt sem lehet megtudni, ki írt alá megállapodást a vízfelület használatáról az Iron Aquatics-szal.

A háromszoros olimpiai bajnok sportoló márciusban örömmel adott hírt Facebook-oldalán arról, hogy elindul az Iron Aquatics úszásoktató-programja, a Learn to Swim, aminek a Duna Aréna tanmedencéje ad otthont (ahonnan a négyszeres olimpiai bajnok Darnyi Tamás úszóiskolája kiszorult).

Már senki sem akarja vállalni Hosszú Katinkát

A portál még márciusban közérdekű adatigényléssel fordult a Bp2017 Kft.-hez, árulja el, milyen célra és mekkora összegről szóló szerződéseket kötött Hosszú Katinkával, illetve az Iron Aquatics-szal, és a klubot is megkérdezte, de nem kapott választ, sőt az illetékes minisztériumok sem reagáltak.

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hivatalhoz fordult a lap, a hivatal kétszer is felszólította a Bp2107 Kft.-t: adja át az adatokat. A cég végül közölte,  egyetlen szerződést kötött a Hosszú Katinka és Shane Ryan Tusup által képviselt Iron Corporation Kft-vel. A megállapodás értelmében a kft. 25 millió forintot fizetett a másik félnek a 17. FINA Világbajnokság népszerűsítéséért.

Az uszodabérlés részleteiről azonban fél év alatt sem derült ki semmi, pedig megkapta már a kérdést a létesítményt egy átmeneti időszakban működtető B-Omega-T Kft. és az aréna üzemeltetésére pályázatot kiíró Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. is.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×