eur:
368.88
usd:
345.22
bux:
48380.59
2023. június 7. szerda Róbert
Már senki sem akarja vállalni Hosszú Katinkát

Már senki sem akarja vállalni Hosszú Katinkát

Hosszú Katinka és az úszóiskolája már tavasz óta használja a vizes világbajnokságra felépített Duna Aréna tanmedencéjét, csak ezt nem tudni, hogy miért éppen az Iron Aquatics a kedvezményezett, és miért.

A 24.hu megpróbálta kideríteni, milyen szerződést kötött Hosszú Katinka és klubja a Duna Aréna használatára, de egyelőre még azt sem lehet megtudni, ki írt alá megállapodást a vízfelület használatáról az Iron Aquatics-szal.

A háromszoros olimpiai bajnok sportoló márciusban örömmel adott hírt Facebook-oldalán arról, hogy elindul az Iron Aquatics úszásoktató-programja, a Learn to Swim, aminek a Duna Aréna tanmedencéje ad otthont (ahonnan a négyszeres olimpiai bajnok Darnyi Tamás úszóiskolája kiszorult).

Már senki sem akarja vállalni Hosszú Katinkát

A portál még márciusban közérdekű adatigényléssel fordult a Bp2017 Kft.-hez, árulja el, milyen célra és mekkora összegről szóló szerződéseket kötött Hosszú Katinkával, illetve az Iron Aquatics-szal, és a klubot is megkérdezte, de nem kapott választ, sőt az illetékes minisztériumok sem reagáltak.

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hivatalhoz fordult a lap, a hivatal kétszer is felszólította a Bp2107 Kft.-t: adja át az adatokat. A cég végül közölte,  egyetlen szerződést kötött a Hosszú Katinka és Shane Ryan Tusup által képviselt Iron Corporation Kft-vel. A megállapodás értelmében a kft. 25 millió forintot fizetett a másik félnek a 17. FINA Világbajnokság népszerűsítéséért.

Az uszodabérlés részleteiről azonban fél év alatt sem derült ki semmi, pedig megkapta már a kérdést a létesítményt egy átmeneti időszakban működtető B-Omega-T Kft. és az aréna üzemeltetésére pályázatot kiíró Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. is.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
HEC Paris: az EU létkérdése a magyar soros elnökség elhalasztása

HEC Paris: az EU létkérdése a magyar soros elnökség elhalasztása

Egyre hevesebb vita bontakozik ki arról az Európai Unión belül, hogy Magyarország ne láthassa el az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét 2024 második félévében. Az uniós ügyekben befolyásos HEC Paris egyetem professzora, Alberto Alemanno beszámolója szerint egy erős, Németországot is magában foglaló tömb támogatja a jogállamisági fellépés kibővítését az elnökség elhalasztásával kapcsolatban. Viszont szerinte nem arról van szó, hogy szankcionálni kellene a magyar kormányt, hanem hogy az EU működését kell megvédeni a kizárással.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×