eur:
396.51
usd:
354.08
bux:
74785.78
2024. szeptember 27. péntek Adalbert
Már senki sem akarja vállalni Hosszú Katinkát

Már senki sem akarja vállalni Hosszú Katinkát

Hosszú Katinka és az úszóiskolája már tavasz óta használja a vizes világbajnokságra felépített Duna Aréna tanmedencéjét, csak ezt nem tudni, hogy miért éppen az Iron Aquatics a kedvezményezett, és miért.

A 24.hu megpróbálta kideríteni, milyen szerződést kötött Hosszú Katinka és klubja a Duna Aréna használatára, de egyelőre még azt sem lehet megtudni, ki írt alá megállapodást a vízfelület használatáról az Iron Aquatics-szal.

A háromszoros olimpiai bajnok sportoló márciusban örömmel adott hírt Facebook-oldalán arról, hogy elindul az Iron Aquatics úszásoktató-programja, a Learn to Swim, aminek a Duna Aréna tanmedencéje ad otthont (ahonnan a négyszeres olimpiai bajnok Darnyi Tamás úszóiskolája kiszorult).

Már senki sem akarja vállalni Hosszú Katinkát

A portál még márciusban közérdekű adatigényléssel fordult a Bp2017 Kft.-hez, árulja el, milyen célra és mekkora összegről szóló szerződéseket kötött Hosszú Katinkával, illetve az Iron Aquatics-szal, és a klubot is megkérdezte, de nem kapott választ, sőt az illetékes minisztériumok sem reagáltak.

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hivatalhoz fordult a lap, a hivatal kétszer is felszólította a Bp2107 Kft.-t: adja át az adatokat. A cég végül közölte,  egyetlen szerződést kötött a Hosszú Katinka és Shane Ryan Tusup által képviselt Iron Corporation Kft-vel. A megállapodás értelmében a kft. 25 millió forintot fizetett a másik félnek a 17. FINA Világbajnokság népszerűsítéséért.

Az uszodabérlés részleteiről azonban fél év alatt sem derült ki semmi, pedig megkapta már a kérdést a létesítményt egy átmeneti időszakban működtető B-Omega-T Kft. és az aréna üzemeltetésére pályázatot kiíró Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. is.

Címlapról ajánljuk
Hetvenedik születésnapja alkalmából „megbocsátott” Angela Merkelnek Friedrich Merz

Hetvenedik születésnapja alkalmából „megbocsátott” Angela Merkelnek Friedrich Merz

Egy virágcsokorral igyekezett bizonyítani Friedrich Merz, hogy már nem neheztel Angale Merkelre. A korábbi, tizenhat évig regnáló kancellárt ugyanis a CDU jelenlegi elnöke, egyben kancellárjelöltje köszöntötte 70. születésnapja alkalmából. Igaz, a CDU székházában tartott ünnepség kissé megkésett, mivel az ünnepelt július 17-én töltötte be a kerek életévet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×