eur:
394.37
usd:
370.18
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Nem tudják, hova fog kerülni a vizes vb két medencéje

Az úszó- és a szinkronúszó szövetség sem tud semmit a dologról.

A látványos háttér miatt választották a szervezők a Városligeti-tóban felállított két ideiglenes medence lehetőségét, a városligeti látványprojekt ára 5,3 milliárd forint volt. Ebből a legnagyobb tételt valószínűleg a két medence költsége tette ki, amiket nem béreltek - mint a mobil lelátókat -, hanem megvásároltak.

Most azonban a 444.hu cikke szerint nem tudják, hova tegyék.

A két medence

• Az egyik 50x25 méteres, három méter mély, a bemelegítő pedig 25 méteres.

• Az előbbivel gond lehet, hogy az "átlagos", az uszodaépítési programban is épített létesítményekbe feleslegesen nagy és mély. Azokba rendszerint egy 25 méteres medence, valamint egy 10 méteres tanmedence kerül.

A szervezők a medencék elhelyezésével kapcsolatban ezt a választ küldték a portálnak: „A 17. FINA Világbajnokság szinkronúszó számainak otthont adó Városligetben két ideiglenes medence található. Ezek a tartós beruházások közé soroltak, így a későbbiekben uszodákban, edzőhelyszíneken lesznek hasznosítva.

Az elszállítás a Városligeti Műjégpálya működését nem befolyásolja, a tárolás, szállítás és ismételt felállítás többletköltségbe nem kerül. A szállítás pontos időpontjáról a sajtó munkatársait tájékoztatni fogjuk.”

Mit kiderült, a szinkronúszó szövetséget és az úszószövetséget - bár akár lehetnének is elképzeléseik a medencék hasznosítására - ebben az ügyben nem keresték a világbajnokság szervezői.

Címlapról ajánljuk
Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×