eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Cseh László kifakadt: belefáradt a botrányokba

Cseh László kifakadt: belefáradt a botrányokba

Szeptember 24-én új elnököt és elnökségi tagokat választ a Magyar Úszó Szövetség közgyűlése, miután múlt pénteken visszahívták posztjáról az eddigi vezetőt, Bienerth Gusztávot. Cseh László már nem vállal szerepet az új elnökségben.

Az egyik legsikeresebb magyar úszó kivonul a sportág vezetéséből. Mint a Borsnak adott interjúban elmondta, a jövőben nem akarja elnökségi tagkén segíteni a sportágat.

"Belefáradtam a folyamatos botrányokba.

Arra szeretnék koncentrálni, hogy továbbra is a világelithez tartozzak" - mondta Cseh László, hozzátéve, hogy ha kikérik a véleményét, a jövőben is szívesen állást foglal egy-egy témában. 

Az olimpiai ezüstérmes sportoló úgy véli, mindenképpen az úszósportból kell érkeznie az új elnöknek Bienerth Gusztáv helyére, akinek szerinte több intézkedése is jó hatással volt a sportágra, de nem végezte tökéletesen a munkáját, több minden nem működött, ám erről mást nem akart elárulni.

Cseh László úgy nyilatkozott, hogy

szükség lenne az úszók szerepvállalására az elnökségben,

de Hosszú Katinka szerinte nem vállal szerepet, viszont örülne, ha Gyurta Dániel elnökségi tag lenne. Az elnökjelöltek közül - Wladár Sándor, Czene Attila, Sárdi Ákos és Petrov Iván neve merült fel Bienerth utódaként - Wladárral már dolgozott együtt, és alkalmasnak tartja a posztra, míg Petrov az edzője is volt, és szerinte a kiváló trénernek túl nagy lenne a váltás.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×