eur:
388.78
usd:
360.75
bux:
68695.93
2024. május 7. kedd Gizella
Hárman is pályáznak Bienerth Gusztáv helyére

Hárman is pályáznak Bienerth Gusztáv helyére

Az olimpiai bajnok Wladár Sándor is pályázik a Magyar Úszó Szövetség elnöki posztjáért a szervezet szeptember 1-jére összehívott közgyűlésén. Az atv.hu szerint Czene Attila volt sportállamtitkár és Sárdi Ákos, a székesfehérvári úszócsapat vezetője is indul az elnöki székért.

Az olimpiai bajnok Wladár Sándor is indul a Magyar Úszó Szövetség elnöki posztjáért. Az egykori klasszis az atv.hu-nak elmondta, hogy többen arra kérték, hogy a szövetség szeptember 1-jére összehívott közgyűlésén tisztújítás esetén induljon az elnökségért.

Wladár Sándor kiemelte, hogy Gyárfás Tamás távozásakor már szóba került a neve, de akkor nem érezte magát felkészültnek, most azonban most elérkezettnek látja az időt. Hozzátette: Nem tartja magát önjelöltnek, mert

sokan megkeresték és támogatják.

A moszkvai olimpia 200 méteres hátúszó bajnoka soha nem gondolta volna, hogy egyszer olyan helyzetbe kerül, hogy egy ilyen nagy múltú, tradicionális szövetség legfőbb irányítói posztjára pályázhat.

 Az atv.hu szerint sokan Bienerth Gusztáv, a MÚSZ jelenlegi elnökének a lemondását követelik, és állítólag könnyebben elfogadnának a szövetség tagjai egy olyan új vezetőt, aki a sportágból érkezett.

Wladár Sándor azt szeretné, hogy

„az úszás az úszókról szóljon".

Az úszósikerek érdekében az úszókkal, az edzőkkel, a MÚSZ munkatársaival közösen szeretne dolgozni, amennyiben bizalmat szavaz neki a tagság.

 Az atv.hu Wladár Sándor indulása mellett arról is beszámolt, hogy a szeptember 1-jére összehívott közgyűlés előtt a tagság számos beadvánnyal, napirend-kiegészítési javaslattal élt, amelyek többsége a tisztújítást sürgeti.

A portál információi szerint Wladár Sándor mellett egyébként az olimpiai bajnok Czene Attila volt sportállamtitkár és Sárdi Ákos, a székesfehérvári úszócsapat vezetője is indul az elnöki posztért.

 Bienerth Gusztávot január 8-án a Magyar Úszó Szövetség rendkívüli tisztújító közgyűlésén választották meg a szervezet elnökének a posztról lemondott Gyárfás Tamás helyére.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Horváth Péter a matematikaérettségiről: nagyon korrekt volt a feladatsor

Horváth Péter a matematikaérettségiről: nagyon korrekt volt a feladatsor

A korábbi évekhez képest könnyebbnek mondható az idei matematikaérettségi – vélekedett az InfoRádióban Horváth Péter matematikatanár, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Saját tanítványain is azt látta, hogy a felkészült diákokat nem érhette komolyabb meglepetés.

Nézőpont: a Tisza előzi a DK-t, a Momentum a tavasz nagy vesztese

A Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásának eredményei szerint egy hónappal az európai parlamenti választás előtt a Fidesz–KDNP listája vezet 48 százalékkal, Magyar Péter pártja, a Tisza Párt a második 21 százalékkal, a DK–MSZP–Párbeszéd koalíció áll a harmadik helyen 12 százalékkal. Őket követi a Magyar Kétfarkú Kutya Párt 7 százalékkal, a Mi Hazánk pedig 5 százalékon van, a tavasz vesztese a Momentum lehet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Kis-Benedek József
biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×