eur:
389.14
usd:
364.33
bux:
68069.95
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Vízbe ugrik Kemény Dénes csapata - megkezdődött a veterán-világbajnokság

Vízbe ugrik Kemény Dénes csapata - megkezdődött a veterán-világbajnokság

A vízilabdatornával, valamint a műugrók és a szinkronúszók küzdelmeivel hétfőn megkezdődött a vizes világbajnokság a masters korosztály számára Budapesten.

Az esős időjárás ellenére az első vízilabda mérkőzésekkel elkezdődött a masters vizes világbajnokság - mondta az esemény szervezőbizottságának szóvivője az InfoRádióban.

"Reggel 8-kor a vízilabdázók már vízbe szálltak, annak ellenére, hogy szakadt az eső, bár ez őket a legkevésbé sem zavarta. Mostantól 20-án egészen estig zajlanak a versenyszámok."

Borsa Miklós, a szervezőbizottság szóvivője elmondta, a kéthetes eseményre 7000 úszó, 500 szinkronúszó, 300 műugró és 120 vízilabdacsapat érkezett Magyarországra.

A nyíltvízi úszók küzdelmeit csütörtökön, pénteken és szombaton rendezik Balatonfüreden, míg az úszók versenyei - ahol az alsó korhatár 25 év - a jövő héten lesznek a Duna Arénában.

Vízbe ugrik Kemény Dénes csapata - megkezdődött a veterán-világbajnokság

A magyar szurkolók leginkább a Millennium csapatnéven induló póló válogatottra kíváncsiak. Vízbe ugrik a Kemény Dénes szövetségi kapitánnyal közösen játékosként háromszoros olimpiai bajnok Benedek Tibor, Biros Péter, Kásás Tamás, Kiss Gergely, Molnár Tamás és Szécsi Zoltán. Szintén ott van a keretben a két olimpiai aranyat nyert Fodor Rajmund, Gergely István, Steinmetz Barnabás, Varga Tamás és Vári Attila, illetve a Sydneyben aranyérmes Märcz Tamás, Székely Bulcsú és Varga Zsolt.

A hétfő esti, török együttes elleni kezdőmérkőzése előtt a kétszeres olimpiai aranyérmes Varga Tamás az InfoRádiónak elmondta, meg szeretnék nyerni a vb-t, és bízik benne, hogy ezzel a tornával is népszerűsíthetik a sportágat.

"A 12-16 év alatt, amíg Kemény Dénes volt az edző, ilyen jó hangulatban zajlottak az edzések, akkor is, amikor az olimpiára vagy világbajnokságra készültünk, most meg pláne, hiszen nincs »kényszer«, mi döntöttük el, hogy újra edzeni akarunk. A mókamesterek működnek, jól érezzük magunkat. Gondoltuk, hogy Magyarországon nagy lesz az érdeklődés, ez inspirál minket: ahogy eddig, önmagunkért, a magyar vízilabdáért, a közönségért, a gyerekekért megnyerjük. Ezt várják tőlünk, ahogy tizenkét éve mindig. Már nem teher nekünk, mert mi is nyerni akarunk. Nem szeretünk veszíteni.

Nyerni fogunk!

 Először mindig a győzelem fontos, utána lehet gálázni."

Vincze Balázs korábbi Európa-bajnok vízilabdázó a török Galatasaray színeiben szerepel a budapesti masters világbajnokságon. Az egykori klasszis szerint a torna esélyese a Millennium néven induló magyar válogatott.

"Már harmadszor veszek velük részt masters versenyen. Aktív játékosként 2000-ben és 2004-ben egy-egy szezont töltöttem náluk. A mérkőzésnek és az egész tornának a magyar csapat a legnagyobb esélyese. Az új munkám miatt csak szerdán tudok csatlakozni a török csapatomhoz, ahol még egy magyar játékos is szerepel."

Vincze Balázs kiemelte, nem érzi gálaszerűnek a versenyt, érdekes színfoltja lesz az a »körítés«, amit kap az itthoni esemény.

Mint azt Borsa Miklós megjegyezte, a sztárcsapat első két találkozójára már minden regisztrációs jegy elkelt, így csaknem hatezren buzdítják majd a korábbi kedvenceket.

A masters-világbajnokság hivatalos megnyitóját 20.30-tól tartják, a Margitszigeti Atlétikai Centrumban sorra kerülő eseményen fellép az ExperiDance, illetve a 100 Tagú Cigányzenekar is. "Kellemes hétfő esti szórakozásnak ígérkezik" - tette hozzá Borsa Miklós.

Borsa Miklós a változékony időjárásra tekintettel elmondta, elméletileg esernyőt nem lehet bevinni az eseményekre, de délelőtt, amikor alig kétszáz néző volt csak, beengedték. 

"Egészen más a biztonsági kockázata más egy teltházas és egy hétköznap délelőtti dzsembori hangulatú rendezvényen."

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Az Egyesült Államokban zajló, Gáza-párti diáktüntetések közepette több száz embert letartóztatott a rendőrség. New Yorkban rohamrendőrök hatoltak be egy egyetemi campus egyik épületébe, Los Angelesben két ellentábor csapott össze a rendőrök felvonulása előtt.

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×