eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Rendkívüli közgyűlés az úszóknál: Bienerth Gusztáv jövője a tét

Rendkívüli közgyűlés az úszóknál: Bienerth Gusztáv jövője a tét

A Magyar Úszó Szövetség elnöke szeptember 1-jén 10 órára hívja össze a szervezet rendkívüli közgyűlését.

Bienerth Gusztáv a TV2 Mokka című műsorában arról is beszélt, hogy a feladatait a szövetség élén folytatni akarja, ezért nem tervezi lemondását.

"Sok a feladat, rengeteg az elvégzendő munka, nemcsak az uszodában, a medence partján, hanem a szövetségben is. Ezt a munkát nem végeztem el. Nem örülök, hogy az ellenőri testület lemondott, ezt a munkát nekem tovább kell végeznem az elnökséggel együtt - a lemondott elnökségi tagok helyett megválasztandó új tagokkal."

Bienerth Gusztáv hangsúlyozta, hogy őt is váratlanul érte az elnökségi tagok távozása, és Gyárfás Tamással továbbra is kapcsolatban van. "Köztünk élő, együttműködést célzó kapcsolat van" - mondta.

Időközben a szervezet előző vezetője nyílt levelet írt a Magyar Úszó Szövetség elnökének. Gyárfás Tamás arra kéri Bienerth Gusztávot, hogy üzengetés helyett a FINA Masters világbajnokság után a sajtó nyilvánossága előtt közösen vitassák meg a tisztázásra váró kérdéseket.

Vélhetően a levél hatására dr. Bienerth Gusztáv találkozóra hívta Gyárfás Tamást, aki a hétfői találkozó után egy közleményt adott ki.

„A két és fél órás megbeszélésen Bienerth Gusztáv elnök úr közölte velem, nem érti, miért veszem magamra a szövetség elmúlt két éves gazdálkodásával kapcsolatos megjegyzéseit, hiszen ő maga a május 21-ei közgyűlésen is hangsúlyozta, hogy ezek nem a volt elnökre vonatkoznak. Válaszként elmondtam, hogy a 'Gyárfás-korszak' esetleges hibáiért felelősséggel tartozom. Határozott álláspontom, hogy a MÚSZ-ban senki sem csalt vagy lopott, a rendelkezésre álló anyagi források hűtlen kezelésének gyanúja meggyőződésem szerint a legteljesebb mértékben megalapozatlan" - írta Gyárfás Tamás.

Ezután Bienerth Gusztáv az InfoRádiónak adott interjúban többek között elmondta: rendkívül furcsállja, hogy egy, nem a nyilvánosságnak szóló találkozóról az egyik fél a másik tudta nélkül közleményt ad ki. A maga részéről nem kommentálná Gyárfás Tamás azon szavait, hogy a rendelkezésre álló anyagi források hűtlen kezelésének gyanúja meggyőződése szerint teljességgel megalapozatlan. Bienerth Gusztáv hozzátette: saját korábbi nyilatkozatai önmagukért beszélnek ebben az ügyben, az előbbi mondat Gyárfás Tamás saját értelmezése.

  • Csütörtökön derült ki, hogy hat elnökségi tag lemondott, így az elnök és az alelnök mellett összesen egy tagja maradt az elnökségnek.
  • Benyújtotta lemondását Becsky András, Cseh László, Danks Emese, Török Enikő, Törös Károly és Wladár Sándor.

A szakmai sikerektől függetlenül úgy látják, hogy a szövetség jelenlegi elnöke sem az elnökséget, sem a közvéleményt nem tájékoztatja tényszerűen sem a szervezet tevékenységéről, sem a meghatározó döntéséről.

Korábban olimpiai- és világbajnokok, valamint a legnevesebb edzők követeltek változást a sportág irányításában, többek között Darnyi Tamás, Székely Éva, Hargitay András, Szabó József, Risztov Éva, Rózsa Norbert és Güttler Károly. Az edzők közül Turi György, Plagányi Zsolt és Petrov Iván is változást sürgetett.

Július 31-én lemondott a szövetség ellenőrző testületének elnöke is - ezért kell összehívni a rendkívüli közgyűlést, amelynek napirendjére bármilyen kérdést felvehetnek.

Bienerth Gusztáv a világbajnokságot értékelő múlt keddi sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy szerinte egyéni sérelmek állnak a támadások hátterében.

"Egyéni, pitiáner sérelmek miatt egyesek bosszút forralnak. De rossz hírem van, én a jövőre koncentrálok. Arra kaptam mandátumot, hogy végleg felszámoljam a barter-korszakot, rend legyen a szövetségben, a sportágban."

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár szerdán már azt mondta, hogy a sportág vezetőjének szakmai és menedzseri szempontoknak is meg kell felelnie. "Én mindenféleképpen szakmai vezetőt tartok szerencsésnek, így a menedzseri szempontokat is figyelembe kell venni. Szakmailag ismernie kell a különböző feladatok rendszerét. A szakma oldalán álltam mindig, ott is fogok állni".

Bienerth Gusztávot január 8-án a Magyar Úszó Szövetség rendkívüli tisztújító közgyűlésén választották meg a szervezet elnökének, a posztról lemondott Gyárfás Tamás helyére.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×