eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Így használhatja majd a Duna Arénát a nagyközönség

Így használhatja majd a Duna Arénát a nagyközönség

A nyár végéig továbbra is a versenyzők, az augusztus 20-án véget érő masters világbajnokság résztvevői használják a Hajós Alfréd uszodát, a Duna Arénát és a Császár-Komjádi sportuszodát. Utóbbi kettőt várhatóan a Nemzeti Sportközpontok üzemelteti ősztől.

A veterán sportolók viadala véget ér augusztus 20-án, a létesítményeket azonban csak szeptembertől használhatja a lakosság.

A Komjádi megnyitásának részleteiről korábban Fürjes Balázs, a kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos azt mondta: szükség van két hétre az ideiglenesen kialakított eszközök, helyiségek leszerelésére és a nagytakarításra. Megerősítette, hogy

a Császár-Komjádi sportuszodát a Nemzeti Sportközpontok üzemelteti ősztől.

A masters vb-n a szervezők szerint akár 10-12 ezer sportoló, korábbi olimpiai-, világ- és Európa-bajnok vagy hobbisportoló vehet részt. A vízilabdatornán világsztárokat is láthat a közönség, hiszen bejelentette indulását a Kemény Dénes vezetésével készülő Millenium csapat, amelyben olimpiai bajnok magyar pólósok szerepelnek.

A vasárnap véget ért vizes világbajnokságra felépült a Duna Aréna, és megújultak Hajós Alfréd és a Császár-Komjádi sportuszodák.

Seszták Miklós, a vb szervezőbizottságának elnöke hétfőn azt mondta, hogy Duna Arénát annak ősszel kezdődő átalakítása miatt várhatóan a Nemzeti Sportközpontok üzemelteti majd.

Kijelentette: próbálják megoldani, hogy a munkálatok által nem érintett vízfelületek időközben használhatók legyenek.

A 444.hu kérdésére a szervezők azt közölték, a sportolók már szeptembertől használhatják a Duna Arénát, de a nagyközönség csak jövő májustól veheti birtokba az úszókomplexumot és a Dagály strandot.

Fürjes Balázs arról is beszélt, hogy a főváros több pontján is épültek új medencék, hogy kiszolgálják a budapestiek igényeit.

Korábban elhangzott, hogy a Duna Aréna kihasználtsága miatt minél több eseményt rendeznek majd a létesítményben, így itt rendezik

  • jövőre a junior szinkronúszó-világbajnokságot
  • 2019-ben junior úszó vb-t
  • 2020-ban felnőtt úszó és vízilabda Európa-bajnokságot
  • 2024-ben pedig a rövidpályás úszó-világbajnokságot.
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×