INFORÁDIÓ 
2020. február 23. vasárnap
Alfréd

vizes-vb 2017

duna aréna

masters vb

hajós alfréd sportuszoda

császár-komjádi uszoda

Így használhatja majd a Duna Arénát a nagyközönség

Így használhatja majd a Duna Arénát a nagyközönség

Infostart / InfoRádió

A nyár végéig továbbra is a versenyzők, az augusztus 20-án véget érő masters világbajnokság résztvevői használják a Hajós Alfréd uszodát, a Duna Arénát és a Császár-Komjádi sportuszodát. Utóbbi kettőt várhatóan a Nemzeti Sportközpontok üzemelteti ősztől.

A veterán sportolók viadala véget ér augusztus 20-án, a létesítményeket azonban csak szeptembertől használhatja a lakosság.

A Komjádi megnyitásának részleteiről korábban Fürjes Balázs, a kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos azt mondta: szükség van két hétre az ideiglenesen kialakított eszközök, helyiségek leszerelésére és a nagytakarításra. Megerősítette, hogy

a Császár-Komjádi sportuszodát a Nemzeti Sportközpontok üzemelteti ősztől.

A masters vb-n a szervezők szerint akár 10-12 ezer sportoló, korábbi olimpiai-, világ- és Európa-bajnok vagy hobbisportoló vehet részt. A vízilabdatornán világsztárokat is láthat a közönség, hiszen bejelentette indulását a Kemény Dénes vezetésével készülő Millenium csapat, amelyben olimpiai bajnok magyar pólósok szerepelnek.

A vasárnap véget ért vizes világbajnokságra felépült a Duna Aréna, és megújultak Hajós Alfréd és a Császár-Komjádi sportuszodák.

Seszták Miklós, a vb szervezőbizottságának elnöke hétfőn azt mondta, hogy Duna Arénát annak ősszel kezdődő átalakítása miatt várhatóan a Nemzeti Sportközpontok üzemelteti majd.

Kijelentette: próbálják megoldani, hogy a munkálatok által nem érintett vízfelületek időközben használhatók legyenek.

A 444.hu kérdésére a szervezők azt közölték, a sportolók már szeptembertől használhatják a Duna Arénát, de a nagyközönség csak jövő májustól veheti birtokba az úszókomplexumot és a Dagály strandot.

Fürjes Balázs arról is beszélt, hogy a főváros több pontján is épültek új medencék, hogy kiszolgálják a budapestiek igényeit.

Korábban elhangzott, hogy a Duna Aréna kihasználtsága miatt minél több eseményt rendeznek majd a létesítményben, így itt rendezik

  • jövőre a junior szinkronúszó-világbajnokságot
  • 2019-ben junior úszó vb-t
  • 2020-ban felnőtt úszó és vízilabda Európa-bajnokságot
  • 2024-ben pedig a rövidpályás úszó-világbajnokságot.

A címlapról ajánljuk

1200 életrajz nyilvános

Az áldozatok emléknapjához közeledve a Nemzeti Örökség Intézete (Nöri) szinte teljessé tette...
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018